Pretraga

Državna matura: Objavljeni datumi dodatnih ispita uz maturu

A- A+

Uz ispite državne mature neki fakulteti zahtijevaju dodatne ispite. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja te ispite će provesti u svojim prostorima u Zagrebu i to za određene fakultete. Donosimo vam termine polaganja i krajnje rokove za prijavu dodatnih ispita na Pravnom, Učiteljskom i Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Svi koji nisu u redovitom sustavu školovanja za polaganje državne mature moraju platiti 175 kuna po ispitu. Sva zaduženja nalaze se na korisničkom profilu kandidata na web stranici postani-student.hr. Ispiti moraju biti plaćeni do 21. travnja. Do istog datuma svi kandidati mogu promijeniti prijavljeni ispit, razinu prijavljenog ispita ili pak nakanadno prijaviti ispit. Što se tiče odjave samih ispita, za to imate malo više vremena, točnije do 1. svibnja.
Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja također je objavio datume dodatnih provjera.

Naime neki fakulteti traže dodatne ispite uz državnu maturu te su se odlučili da upravo NCVVO provede te ispite.
Tako će se 18. lipnja provesti dodatni ispiti za Pravni fakultet, ali i Socijalni rad u Zagrebu. Dva dana kasnije, 20. lipnja provodit će se dodatni ispit za upis na Učiteljski fakultet u Zagrebu. Oba ispita morate prijaviti najkasnije do 31. svibnja, a ispit za Pravni fakultet do istog datuma morate platiti.

Stoga je najbolje prijaviti se – odmah.
Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu je također prepustio organizaciju dodatnog ispita Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Sam ispit će se održati 4. srpnja, kandidati ga moraju prijaviti do 12. lipnja i krajnji rok za plaćanje je 14. lipnja.

Svi datumi preglednije su navedeni u tablici u nastavku.