Pretraga

Iz privatne srednje škole u Puli otuđeni ispiti hrvatskog

A- A+

Iz policijske uprave Istarske potvrđeno nam je da su sinoć dobili poziv iz srednje škole s adresom Ruže Petrović 15 iz Pule te da su odmah izašli na teren. Poziv je došao od ravnatelja Privatne gimnazije s pravom javnosti Juraj Dobrila jer je primijećeno da su otuđena dva ispita iz hrvatskog jezika. Ravnatelj Branimir Červar nije htio ulaziti u detalje, ali vjeruje da će istraga biti okončana do kraja današnjeg dana. 

odgođena matura iz hrvatskog

Izdvojeni članak

Policija se uključila: Odgođen esej i test iz hrvatskog na maturi!

Iz privatne gimnazije Juraj Dobrila s pravom javnosti u Puli otuđena su dva ispita državne mature iz hrvatskog jezika. Iz škole nam je potvrđeno da je policija obavila očevid te da više nisu u školi.

– Istraga je u tijeku, ali i u završnoj fazi pa ne bih komentirao kako ne bih narušio tijek istrage. Vjerujem da će policija i NCVVO biti kooperativni što se tiče informacija.
Koliko sam upućen do kraja radnog dana će sve biti zaključeno, rekao nam je ravnatelj Branimir Červar.

Iz MZOS-a su nam potvrdili još prije da se policija uključila u istragu te da će tijekom dana na stranicama NCVVO-a biti objavljene informacije o novom vremenu testa iz hrvatskog jezika.

– Do ovog pomicanja termina došlo je jer su tijekom jučerašnjeg dana u jednoj školi otuđena dva rezervna primjerka ispita Hrvatskog jezika – A i B razina – ESEJ, zbog čega policija obavlja istragu, obavijestili su nas iz MZOS-a.