Pretraga

Izašla su rješenja matura iz Fizike i Filozofije: Izračunajte koliko ste bodova skupili na njima

A- A+

Objavljena su rješenja matura Fizike i Filozofije koje su maturanti polagali prošlog petka. Fiziku je ove godine pisalo više od 7.000 maturanata, dok je Filozofiji pristupilo njih oko 200. Sada možete izračunati koliko ste bodova prikupili na tim ispitima.

matura fizika

Matura | foto: M. Gelenčir, srednja.hr

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) objavio je rješenja matura Fizike i Filozofije. Oba ispita polagala su se u petak, a maturanti sada mogu otprilike znati kako su riješili te ispite. Maturanti koji su pisali Fiziku nakon ispita rekli su nam da je ispit bio vrlo zahtjevan i puno teži od ranijih rokova.

– Bilo je dosta stresno, stiska s vremenom se za to pobrinula i morao sam uzeti predah u WC-u da smirim misli. Prva knjižica, iako je bilo nekoliko težih konceptualnih zadataka, bila je lakša od druge. U drugoj su bili vrlo složeni zadatci. Bilo je jako puno manipulacija formulama i pravljenja izvoda. Najzahtjevnije je bilo provjeriti ima li moje rješenje smisla kad bi ga se teorijski interpretiralo, bilo je puno varijabli za uzeti u obzir i čovjek se lako da zbuniti, objasnio nam je Josip, a druge dojmove s te mature čitajte ovdje.

Prošle godine za prolaz na Fizici trebalo je prikupiti 25 posto točnih odgovora, a na Filozofiji 30 posto. Pragovi se svake godine ponovno sastavljaju pa je moguće da će doći do manjih promjena, a sve prošlogodišnje pragove možete pogledati ovdje. Ispod možete vidjeti kako ste riješili ispite Fizike i Filozofije. U dokumentima su prvo ispitni zadatci, a potom rješenja. Napomena: ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Fizika

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Filozofija

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Kako ne biste propustili ovakve i slične važne vijesti i informacije o maturi u 2023., pozivamo vas da pratite našu Facebook stranicu Maturanti 2023. te se učlanite u Facebook grupu Maturanti 2022./2023. Imamo i Instagram profil Državna matura, gdje također redovito pratimo događanja u vezi mature, svakako i ondje kliknite ‘Prati’. Kalkulator mature možete isprobati ovdje. Pitanja s prijašnjih matura možete rješavati u sustavu kvizovi.srednja.hr te tako provjeriti jeste li spremni za nadolazeće ispite.

Važne datume upisa na fakultete možete doznati ovdje, dok se kalendar mature nalazi na linku.

@srednja_hr Taggaj ekipu s kojom ove godine rasturaš maturu 💪🏻 #matura #maturant #maturanti #srednjahr #srednja #foryoupage #foryou #fyp ♬ Lo fi hip hop 💛 (Podcast, Vlog, Advertising, Food, Travel) – Flashinmusic

@srednja_hr Maturanti, pozor! 👆🏻 #srednjahr #matura #maturanti #upisi #faks #fakultet #skola #datumi #studiranje #ucenici #foryoupage #foryou #fyp ♬ original sound – srednja_hr