Pretraga

Za jedan studij Filozofskog ipak se piše test intelektualnih sposobnosti: Poznat i datum tog prijemnog

A- A+

Filozofski fakultet u Zagrebu od ove godine ne uvjetuje polaganje testa intelektualnih sposobnosti za upise. Izuzetak je studij psihologije, za čiji će se upis i dalje provoditi dosadašnji test intelektualnih sposobnosti. Datum tog ispita već je poznat, a objavljeni su i termini testiranja predznanja jezika za upis studija jezika.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Dok se za ostale studije više ne provodi prijemni u obliku testa intelektualnih sposobnosti, kandidati koji prijave studij psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu moraju prijaviti i pristupiti testu intelektualnih sposobnosti.

Testiranje za upis psihologije 4. srpnja

Izdvojeni članak

Pogledajte koji sve studiji ove godine za upis traže polaganje prijemnog ispita

Osim što kandidati studij psihologije, a time i ispit, prijavljuju u sustavu Postani student (što je moguće do 23. lipnja), test intelektualnih sposobnosti moraju prijaviti i osobno, dolaskom u studentsku službu FFZG-a. Prijave će se vršiti od 24. do 26. lipnja 2020. (od 9 do 16 sati).

Test intelektualnih sposobnosti upis za studija psihologije održava se 4. srpnja 2020. godine.

– Testiranje se provoditi na Filozofskom fakultetu, Ivana Lučića 3, Zagreb. U svim će dvoranama testiranje početi istodobno i tko zakasni, neće moći pristupiti testiranju. S obzirom na česte zastoje u zagrebačkom prometu, savjetujemo vam da barem jedan sat prije testiranja dođete u blizinu Filozofskog fakulteta, kako bi na vrijeme ušli u zgradu i bez žurbe pronašli dvoranu vašeg testiranja. U subotu 4. srpnja 2020. od 13 sati ćete moći ući u zgradu FFZG, a od 14:00 sati pred svakom će dvoranom početi prozivanje. Vaša je dužnost da sa sobom imate osobnu iskaznicu ili putovnicu, potvrdu o prijavi i dvije nove kemijske olovke koje pišu tamnoplavom ili crnom bojom. Obrasce za odgovore dobit ćete prilikom ulaska u dvoranu za testiranje, dio je uputa s Filozofskog.

Razredbeni prag na testu intelektualnih sposobnosti iznosi 20% od ukupnog broja bodova testa. i kandidat koji ne prijeđe taj prag isključuje se iz daljnjeg razredbenog postupka za studij psihologije.

Test predznanja jezika

Izdvojeni članak
Medicinski fakultet Zagreb

Poznat datum pisanja prijamnog za Medicinski: Povećan prag prolaznosti, manje bodova za uspjeh u školi

Osim testa intelektualnih sposobnosti za studij psihologije, za upis pojedinih studija potrebno je ispuniti preduvjet znanja jezika, koji se dokazuje polaganjem državne mature potrebnog jezika ili ispita predznanja ili propisanim ekvivalentom ispita.

– Za studij anglistike polaganje ispita predznanja na Filozofskom fakultetu je obavezno, bez obzira na položenu državnu maturu iz engleskog jezika na višoj razini (A) uz prag riješenosti testa od 80%, poručuju s Filozofskog.

Ispiti predznanja jezika također se prijavljuju osobno od 24. do 26. lipnja, a odvijaju se ove godine u sljedećim terminima:

  • Engleski jezik: 4. srpnja 2020. u 11:00 sati – (raspored kandidata po dvoranama bit će objavljen nakon završetka prijava na Filozofskom fakultetu)
  • Francuski jezik: 3. srpnja 2020. u 12:00 sati, dvorana D7
  • Španjolski jezik: 3. srpnja 2020. u 14:00 sati, dvorana D7
  • Grčki jezik: 3. srpnja 2020. u 10 sati, soba F317
  • Latinski jezik: 3. srpnja 2020. u 10 sati, soba F318

Sve najnovije informacije vezane uz test intelektualnih sposobnosti i ispite predznanja jezika pratite na ovoj poveznici.