Pretraga

Kako odabrati najBolji studij za sebe?

A- A+

Prelazak iz srednje škole na fakultet te sam odabir fakulteta nije nimalo lak zadatak. Prilikom izbora studija potrebno je razmisliti o tome čime bismo se htjeli baviti, ali i imati na umu koja su zanimanja trenutno najtraženija na tržištu. Na popisu 15 najbrže rastućih zanimanja u 2020. dominiraju tehnološke profesije, inženjerstvo, poslovi iz STEM područja te poslovi s područja komunikacija i turizma.

Studenti Bernaysa nakon dobivanja diplome | foto: Bernays

Nemoj odabrati fakultet samo zbog prijatelja

Iako ti je četiri godine bilo odlično sjediti u klupi s najboljim prijateljima, nemoj svoju odluku i budućnost bazirati samo na toj činjenici. Vrijeme je da stekneš novu najBolju ekipu i usput studiraš ono što te stvarno zanima. Edward Bernays University College nudi drugačije i dinamičnije studiranje nego na bilo kojem drugom visokom učilištu u Hrvatskoj. Studenti Bernaysa su mladi, ambiciozni i perspektivni poduzetnici, influenceri, modeli, pjevači, voditelji i fitness treneri, koji jako dobro balansiraju svoj privatan život i obveze na studiju.

Razmišljaj unaprijed o svojoj budućnosti

Studijska vertikala komunikacija na Bernaysu studentima omogućuje specijalizaciju u najtraženijim smjerovima odnosa s javnošću – korporativnom komuniciranju, odnosima s javnošću u politici i neprofitnom sektoru te menadžmentu agencija za odnose s javnošću. Studijski programi turizma, posebice novi diplomski studij, na glasu su kao najinovativniji, a usmjereni su na obrazovanje budućih stručnjaka za menadžment i marketing turističkih destinacija te upravljanje doživljajima u turizmu. Spomenuti diplomski studij kreće od jeseni, a na njemu će se obrazovati prvi menadžeri iskustva u Hrvatskoj, ali i šire.

Odaberi fakultet na kojem ćeš od prvog dana naučiti „kako raditi“

Kako nakon studiranja ne bi ostao samo na teorijskom znanju, važno je odabrati fakultet na kojem već od prvog dana možeš raditi i skupiti hvalevrijedno iskustvo. To je moguće na Bernaysu, koji svoje studente potiče i omogućuje im studentsku praksu od minimalno 180 sati, a birati mogu između više od 100 organizacija. Zahvaljujući ovakvom modelu studiranja prosječan Bernaysovac tijekom studija stekne 20 tisuća sati praktičnog iskustva. Stoga ne čudi podatak da svaki peti student nakon prakse kod jednog od partnera ostvari trajni poslovni angažman, dok se 88% diplomanata Bernaysa zaposli unutar tri mjeseca od završetka studija.

„Kada sam razmišljala o odabiru fakulteta, htjela sam upisati studij koji će me pripremiti na sve ono što me očekuje na tržištu rada, a ujedno je u skladu s mojim osobnim interesima. Upravo je studentska praksa jedan od razloga zašto sam odabrala Bernays. Također, tu imam odlične predavače s visokim iskustvom konkretnog poslovnog okruženja što iznimno olakšava shvaćanje gradiva te individualni mentorski odnos. Odlično je i što su gostujući predavači ljudi iz svijeta biznisa, a i uvijek su spremni udijeliti pokoji savjet nama koji tek počinjemo raditi“, ističe Franka Pasanec, studentica treće godine preddiplomskog studija marketinga i menadžmenta turističke destinacije na Edward Bernays University College te dodaje kako studenti, alumniji, nastavnici i poslodavci Bernaysa imaju ono nešto po čemu se ističu. Na Bernaysu to zovu B faktorom, a on predstavlja faktor znanja, vještina, motivacije, načina učenja i rada – svega onoga što je potrebno da budeš uspješan student i mladi profesionalac.

Odaberi najinovativniji studij turizma ili najBolji studij komunikacija u Hrvatskoj i prijavi se za informativan ili upisni razgovor preko ove poveznice.