Pretraga

KiF objavio datume prijemnog, pogledajte što će se sve ispitivati na njemu

A- A+

Ukupno 585, od čega 280 redovnih, 300 izvanrednih i pet stranih studenata ove se godine može upisati na neki od studija Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. No, da bi ih mogli upisati, kandidati moraju proći prijemni ispit, koji obuhvaća provjeru znanja plivanja te provjeru specifičnih motoričkih znanja. Prijemni će se održavati kroz više dana, ovisno o tome za koji su se studij kandidati prijavili.

kif prijemni

Screenshot: YouTube

Prijave fakulteta u punom su jeku, a među onima za koje je uz državnu maturu potrebno proći i neku vrstu prijemnog testiranja nalazi se i Kineziološki fakultet u Zagrebu (KiF). Ovih dana taj je fakultet objavio detalje prijemnog ispita koji se sastoji od provjere znanja plivanja i provjere specifičnih motoričkih znanja.

Kineziologija

Kada je riječ o studiju kineziologije, ispit u srpanjskom roku provodit će se 4. i 5. srpnja prema rasporedu koji će biti dostupan na stranici Postani student.

Maturantima koji upisuju ovaj studij do 200 bodova mogu donijeti ostvarene u srednjoj školi, a temeljem položene državne mature (Hrvatski A razina, Matematika i strani jezik) mogu ‘zaraditi’ najviše 250 bodova. Temeljem prijemnog ispita, odnosno provjere motoričkih znanja moguće je prikupiti najviše 450 bodova, s tome da pristupnik koji ostvari manje od 162 boda nije prošao prag te će se na listi nalaziti ‘ispod crte’. Također, pristupnik koji nije zadovoljio na provjeri znanja plivanja isključuje se iz daljnjeg postupka.

– Provjera motoričkih znanja provodi se po programu tjelesne i zdravstvene kulture osnovnih i srednjih škola iz devet sportova: atletike, borilačkih sportova, košarke, nogometa, odbojke, plesa, ritmičke gimnastike, rukometa i sportske gimnastike. Na svakom pojedinom testu pristupnik može ostvariti maksimalno do 50 bodova, stoji u tekstu natječaja KiF-a.

Dodatne bodove mogu ostvariti i kategorizirani sportaši, s time da sportaši I. i II. kategorije imaju izravan upis.

Ono što s fakulteta dodatno naglašavaju jest da je uz prijavu u sustavu Postani student prijemni ispit potrebno prijaviti i slanjem dokumentacije preporučenom poštom na adresu fakulteta do 10. lipnja. Dokumentacija koju je potrebno poslati su popunjeni obrasci dostupni na mrežnoj stranici Kineziološkog fakulteta: prijavnica, potvrda o zdravstvenoj sposobnosti (ovjerena isključivo od specijaliste medicine rada i sporta/specijaliste sportske medicine), izjava o zdravstvenom statusu, fotografija veličine 3×4 cm te potvrda o uplati naknade za troškove razredbenog ispita od 500 kuna.

Detaljno natječaj za upise proučite u dokumentu u nastavku, a ispod se nalazi i popis elemenata koji se mogu pojaviti u provjeri specifičnih motoričkih sposobnosti. Napomena: ako vam dokumenti nisu vidljivi, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [520.29 KB]


Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [348.77 KB]

U nastavku možete pogledati i demonstraciju elemenata koji se ispituju na prijemnom za KiF. Video je nastao prošle godine, ali popis elemenata za ovu godinu je isti kao lani.

Izobrazba trenera

Osim na studij kineziologije na KiF-u je moguće upisati i studij izobrazba trenera i to u redovnom i izvanrednom statusu. Pri upisu se opći uspjeh iz srednje škole boduje s do 200 bodova, ispiti mature (obvezni predmeti na B razini) donose do 250 bodova dok provjera posebnih motoričkih sposobnosti i znanja može donijeti maksimalno 450 bodova. Također, kategorizirani sportaši dobivaju dodatne bodove.
Razredbeni ispit za upis studija izobrazbe održat će se 28. i eventualno 29. lipnja. Prijemni također obuhvaća provjeru znanja plivanja i provjeru specifičnih motoričkih znanja. I u ovom slučaju pristupnik koji nije zadovoljio na provjeri plivanja isključuje se iz daljnjeg postupka.

– Specifične motoričke sposobnosti i specifična motorička znanja provjeravaju se specifičnim testovima za pojedino studijsko usmjerenje odnosno sportsku granu. Kandidat koji na provjeri posebnih motoričkih sposobnosti i znanja ostvari ukupno manje od 162 boda nije zadovoljio razredbeni prag, stoji u obavijesti KiF-a.

I za ovaj studij potrebno je poštom poslati dodatnu prijavu do 10. lipnja, a ona treba sadržavati: prijavu za razredbeni ispit, potvrdu o
zdravstvenoj sposobnosti uredno ovjerenu isključivo od specijaliste medicine rada i sporta/specijaliste sportske medicine, ispunjenu i potpisanu izjavu o zdravstvenom statusu i potvrdu uplate naknade za troškove razredbenog ispita od 500 kuna.
Detaljno natječaj za upise proučite u dokumentu u nastavku, a ako vam nisu vidljivi, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [167.36 KB]


Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [152.86 KB]