Pretraga

Ministrov hladan potez: Anušić, koji je sa studijem u minusu 25 godina, ipak zamrzava studiranje

A- A+

Novi ministar obrane Ivan Anušić potvrdio je ranije kako je još uvijek student nakon 25 godina te da planira nastaviti sa studijem unatoč ministarskoj funkciji, pogotovo jer je trenutno u Zagrebu, i kako je rekao, bliže fakultetu. Međutim, nakon što je ta vijest objavljena, ministar je na društvenim mrežama objavio kako će ipak zamrznuti status studenta.

Ivan Anušić frozen

Ivan Anušić | foto: screenshot YouTube/Pixabay., obrada: srednja.hr

Ivan Anušić, novi ministar obrane, studira već 25 godina na zagrebačkom Kineziološkom fakultetu. Anušić je 2021. završio stručni preddiplomski studij ‘Izobrazba trenera’, a iste je godine upisao istoimenu diplomsku razinu tog studija koju još nije završio.

Anušić je na pitanje novinara o eventualnom zamrzavanju studija rekao kako to neće napraviti. Rekao je kako je sada u Zagrebu i samim time bliže fakultetu te da će si ‘dati truda i nastaviti studij koji je započeo prije dvije godine’.

Izdvojeni članak
Ivan Anušić i Kineziološki fakultet u Zagrebu

Ministar Anušić studira već 25 godina: ‘Kako sam sada bliže fakultetu, dat ću si truda i nastaviti’

Anušić: ‘Želim i fakultet i profesore rasteretiti pritiska i interesa’

Međutim, nakon što je ta informacija objavljena u medijima, Anušić se na Facebooku i X-u (nekadašnjem Twitteru) oglasio kako će ipak zamrznuti status studenta, premda to prvotno nije planirao.

– Nakon objave članka o mom studiju, uvidio sam da će moja ministarska funkcija ipak izazvati veliki interes i potencijalno stvarati pritisak profesorima fakulteta na kojem studiram, stoga sam odlučio zamrznuti studentski status. Želim i fakultet i profesore rasteretiti pritiska i interesa zbog dužnosti koju trenutačno obnašam, napisao je Anušić.

Sličan potez, ali oko napredovanja, imao je njegov prethodnik

Ovaj Anušićev potez neodoljivo podsjeća na potez njegovog prethodnika Marija Banožića. Naime, on je za vrijeme ministarskog mandata pokrenuo proceduru napredovanja u radno mjesto izvanrednog profesora. Nakon što su mediji to doznali i raspisali se o njegovom problematičnom priručniku e-Marketing, Banožić je odlučio ‘zamrznuti’ svoj zahtjev.

– To činim prije svega iz iskrene želje da poštedim daljnjeg medijskog, javnog i političkog pritiska Ekonomski fakultet u Osijeku, njegove zaposlenike, članove Vijeća te imenovane članove Povjerenstva za provedbu postupka mog izbora, pisao je Banožić na Facebooku uz napomenu da to ne znači da odustaje od akademskog napredovanja.