Pretraga

Medicinskim sestrama i tehničarima opće njege dodijeljene pogrešne svjedodžbe

A- A+

Prilikom izrade svjedodžbi u NCVVO-u došlo je do propusta koji je primijećen danas pri podjeli u medicinskim školama. Medicinske sestre i tehničari opće njege pohađaju petogodišnji program, a na svjedodžbama je napisano ‘nakon završenog četverogodišnjeg obrazovanja’, zbog čega učenici još uvijek svjedodžbe nisu dobili.

foto:srednja.hr

Izdvojeni članak

Stigli konačni rezultati mature: 95 pristupnika riješilo ispite sa 100 posto

NCVVO u potpunosti određuje sadržaj svjedodžbi, a u njima piše ‘nakon završenog četverogodišnjeg obrazovanja’, umjesto petogodišnjeg što je slučaj kod medicinskih škola. Obavijest o ispisu svjedodžbi NCVVO je objavio u petak, a danas su škole počele printati svjedodžbe, nakon čega su zamijetili da je došlo do propusta.

Upisi na fakultete su u tijeku, a neki od fakulteta koji upise imaju danas, traže da učenici i dokumente dostave danas. Vedrana Aguzin, ispitna koordinatorica Škole za medicinske sestre Mlinarska kaže kako su kontaktirali NCVVO nakon što su primijetili da je došlo do propusta. Iz NCVVO-u su školu zamolili strpljenje iako su u školi čekali učenici koji nisu iz Zagreba i koji danas ili sutra moraju putovati u druge gradove kako bi se upisali na fakultete.

– Na naslovnoj stranici Postani student Obavijest o podjeli svjedodžbi i/ili potvrda o položenim ispitima državne mature u ljetnome roku 2015. objavljena je 14. srpnja 2015.,a ispitne koordinatore o mogućnosti početka printanja Potvrda o položenim ispitima državne mature obavijestili smo u četvrtak, 16. srpnja 2015. Nadležna tehnička podrška koja za Centar, odnosno za učenike kroz sustav uređuje Potvrde o položenim ispitima državne mature danas je do 13 sati otklonila pogrešku o četverogodišnjem obrazovanju učenika u medicinskim školama s petogodišnjim obrazovanjem te generirala nove potvrde koje su odmah bile dostupni za printanje, rekli su iz NCVVO-a.