Pretraga

Na jednom od poželjnijih fakseva prijemni i u jesenskom roku, evo na kojim je studijima ostalo mjesta

A- A+

Studiji Kineziološkog fakulteta u Zagrebu redovito su među najpoželjnijima među maturantima, a tako je bilo i ove godine. Ovaj fakultet prijemni će provoditi i u jesenskom roku, s time da je najveći broj mjesta ostao na izvanrednim studijima. Prijemni za jesenski rok održat će se 8. rujna, a maturanti trebaju imati na umu da će i prijave studijskih programa na ovom fakultetu završiti ranije.

kif prijemni

Screenshot: YouTube

Uz polaganje državne mature pojedini fakulteti za upis uvjetuju i polaganje određene vrste dodatne provjere. među njima je i Kineziološki fakultet u Zagrebu, na kojemu će se prijemni provoditi i u jesenskom roku.

Prijemni se održava 8. rujna

Kako stoji u obavijesti ovog fakulteta, na preddiplomskom studiju kineziologije on se održava samo za strane državljane jer su u toj kvoti ostala nepopunjena četiri mjesta. Oni se prijavljuju putem sustava Postani student te samom fakultetu, a prijemni će se održati u srijedu, 8. rujna.

Na preddiplomskom redovitom studiju izobrazba trenera ostalo je šest mjesta na smjeru sportska rekreacija. Na izvanrednom studiju izobrazbe trenera ostalo je 26 mjesta na smjeru fitness, 47 na smjeru kondicijska priprema sportaša, 28 mjesta na smjeru sportska rekreacija te na smjeru razni sportovi 120 slobodnih mjesta. U obavijesti fakulteta stoji da su u 2022./2023. god. za sada su otvoreni sljedeći sportski smjerovi: jedrenje, kickboxing, klizanje, konjički sport, nogomet, rukomet i tenis.

– Razredbenom ispitu u jesenskom  roku mogu ponovno pristupiti i pristupnici koji su bili na razredbenom ispitu za upis na redoviti ili izvanredni preddiplomski stručni studij u ljetnom roku, a nisu stekli uvjete upisa na željeni studij. Istodobno, pristupnicima koji su na razredbenom ispitu u ljetnom roku prešli razredbeni prag i ispunili sve druge uvjete za upis na redoviti preddiplomski stručni studij, a na željeni studij nisu se uspjeli upisati zbog ograničene upisne kvote, postignuti rezultati na razredbenom ispitu priznat će se kao relevantni rezultati za upis na izvanredni studij na istom smjeru u jesenskom roku, uz uvjet da izvrše prijavu na studij elektronički, putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta i Kineziološkom fakultetu u predviđenom vremenu, poručili s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

U slučaju da kandidat koji je izašao na prijemni na ljetnom roku ponovno izađe na jesenski, dakle ponavlja ga, takvom se kandidatu gleda rezultat tog ponovljenog prijemnog, a troškove polaganja plaća 300 kuna.

Izdvojeni članak
rekordan račun u menzi

Je li ovo rekordan račun u menzi? Student KiF-a uspio potrošiti čak 48 kuna

Što je s onima koji su prošli prijemni na ljetnom roku?

Oni koji su ljetnom roku prešli razredbeni prag i ispunili sve druge tražene uvjete za upis na izvanredni studij, a nisu se upisali iz osobnih razloga, postignuti rezultati na prošlom prijemnom priznat će se kao relevantni rezultati za upis na izvanredni studij na istom smjeru u jesenskom roku. Uvjet je, dakako, da se prijave putem sustava Postani student te pošalju prijavu Kineziološkom.

– Pristupnici koji su na razredbenom ispitu u ljetnom roku uredno obavili zdravstveni pregled, zadovoljili na provjeri znanja plivanja i na provjeri specifičnih motoričkih znanja i/ili specifičnih motoričkih sposobnosti ali se na željeni studij nisu upisali, a žele promijeniti smjer u jesenskom roku, podvrgavaju se samo provjeri specifičnih motoričkih znanja i/ili specifičnih motoričkih sposobnosti za željeni smjer, a troškove razredbenog ispita plaćaju 300,00 kuna, pojasnili su s KiF-a uz dodatak da se i oni prijavljuju i putem sustava Postani student i na fakultetu.

Također, pristupnicima  koji su ove godine u ljetnom roku položili prijemni za studij kineziologije, priznaje se obavljen zdravstveni pregled i uspješno provedena provjera znanja plivanja.

– Na razredbenom ispitu za upis na preddiplomski stručni studij Izobrazba trenera u jesenskom roku isti pristupnici podvrgavaju se samo provjeri specifičnih motoričkih znanja i/ili specifičnih motoričkih sposobnosti za željeni smjer, a troškove razredbenog ispita plaćaju 300,00 kuna. Navedeni pristupnici obvezni su izvršiti prijavu na studij elektronički, putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta i Kineziološkom fakultetu u predviđenom vremenu, piše u obavijesti KiF-a.

Prijave za studije koji provode prijemne ispite obično završavaju ranije nego one za ostale studije. Tako će i prijave za studije Kineziološkog u jesenskom roku trajati do 2. rujna. Također, do tog datuma se samom fakultetu treba predati prijava za razredbeni ispit. Ona se šalje na propisanom obrascu isključivo preporučeno poštom za Studentsku službu Kineziološkog fakulteta, Zagreb, Horvaćanski zavoj 15.