Pretraga

NCVVO objavio rješenja ispita iz Njemačkog i Povijesti: Provjerite koji su odgovori ispravni

A- A+

Proteklog utorka na državnoj maturi pisali su se ispiti iz Njemačkog jezika na A i B razini i Povijesti. Zadatke i rješenja ta tri ispita Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja obavio je ovog četvrtka.

laptop tipkanje online nastava

Foto. Unsplash

Oko 800 maturanata proteklog je utorka pisalo osnovnu razinu Njemačkog jezika, njih oko 460 pristupilo je višoj, dok su Povijest tog dana pisala 603 maturanta. Rješenja sva tri ispita NCVVO je objavio danas.

Kako su nam nakon Njemačkog rekli maturanti, ni na ispitu više, niti na onom osnovne razine nisu imali previše problema.

– Ispit mi je sveukupno bio lagan te očekujem dobre rezultate. Naravno, u tome mi je pomoglo što sam polagala DSD u školi i profesorica nas je dobro pripremila. Zadnji zadatak na slušanju mi je bio zeznut, ali sve u svemu dalo se skužiti. Na čitanju se pojavio sličan tekst kao i od prošlih godina, rekla nam je nakon ispita maturantica Danijela.

S druge strane, maturanti kojima smo razgovarali nakon ispita iz Povijesti dojma su kako on nije bio nimalo lagan.

– Najteži zadatak mi je bio vezan za pitanje o lokaciji vrata božice Ištar. Naime, ako se dobro sjećam pitanje je otprilike glasilo: U kojem gradu se nalaze vrata Božice Ištar? Od ponuđena tri, trebalo je zaokružiti točan odgovor, prepričao nam je maturant Fran.

Zadatke i rješenja obaju razina Njemačkog, kao i Povijesti možete vidjeti u nastavku, a slušne primjere za Njemački preuzeti ovdje. Napomena, ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu. Prošlogodišnje pragove prolaznosti za ove predmete možete vidjeti na poveznici.

Njemački A razina

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.92 MB]

Njemački B razina

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.66 MB]

Povijest

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [5.93 MB]