Pretraga

NCVVO objavio rješenja mature iz Likovne umjetnosti i Logike, provjerite koliko imate točnih

A- A+

Likovnu umjetnost i Logiku maturanti su pisali prošli četvrtak. Likovni je prijavilo 1280 maturanata, a Logiku svega njih 20. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja već je objavio rješenja obaju ispita.

Foto: srednja.hr

Maturanti koji su prošli tjedan pisali ispite iz Likovne umjetnosti i Logike već mogu otprilike znati kako su ih napisali. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je zadatke i ključeve za odgovore.

Nakon ispita iz Likovne umjetnosti razgovarali smo s dvije maturantice koje kažu da im ispit nije bio osobito težak.

– U našoj školi nas je likovni polagalo samo četvero i nitko se nije pretjerano pripremao, ali svi smo rekli da smo više učili da bi bilo lagano. Svi zadaci su mi bili otprilike iste težine, nisam se previše zadržavala ni na jednom. Ono što nisam znala sam ‘bubnula’ pa što bude, bude, rekla nam je nakon ispita Aurora, maturantica Srednje škole Zvane Črnje u Rovinju.

Za ovu godinu određuje se novi prag prolaznosti na svim ispitima, ali možemo spomenuti da je on prošle godine na i na Likovnoj umjetnosti i na Logici iznosio 30 posto. Pragove za ostale ocjene možete vidjeti ovdje.

Ispod možete vidjeti kako ste trebali riješiti ispite iz Likovne umjetnosti i Logike.  Napomena: u dokumentima se najprije nalaze zadaci, a potom i rješenja ispita. Ako vam dokumenti nisu vidljivi, potrebno je osvježiti stranicu.

Likovna umjetnost

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [9.97 MB]

Logika

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [677.28 KB]

Za sve pristupnike mature ili one koji će se na upisima ponovno okušati u 2022., pokrenuli smo novu Facebook stranicu Maturanti 2022. Ondje i u Facebook grupi Maturanti 2021./2022. moći ćete pratiti sve novosti vezane uz maturu u idućoj godini, kao i upise na fakultete. Kalkulator mature možete isprobati ovdje. Pitanja s prijašnjih matura možete rješavati u sustavu kvizovi.srednja.hr te tako provjeriti jeste li spremni za nadolazeće ispite.


Projekt Brucoš 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Edward Bernays University CollegeZagrebačka škola ekonomije i managementa te Privredna banka Zagreb. Ako želite redovno primati specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja s portala srednja.hr, pretplatite se na naš newsletter ispunjavanjem obrasca dostupnog ovdje. U sklopu projekta ćemo objaviti i opsežne vodiče za brucoše, a do tada pogledajte video konferencije Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju.