Pretraga

Ova škola ima deset prvaka na ovogodišnjoj državnoj maturi

A- A+

Varaždinska Prva gimnazija ove se godine može pohvaliti s čak 10 najboljih maturanata iz pojedinih predmeta. Imaju četvoricu najboljih ‘fizičara’, troje ‘Engleza’, ‘Nijemca’, ‘psihologinju’ i ‘Spocka’, odnosno najboljeg iz logike. Da uspjeh bude još veći, pobrinulo se njih devet koji su svoje ispite riješili 100%.

Martin Bunić, Ilija Domislović, Leonardo Kokot i Nikola Šalgaj- fizika (100%)

Mirna Baksa- engleski A razina (100%)

Petar Korade i Matija Križanec- engleski B razina (100%)

David Trojko- njemački B razina 100%)

Dora Daraboš- psihologija (100%)

Jakon Hrenić- logika (96,67%)

Izdvojeni članak

Ovaj maturant je osvojio Nagradu Soljačić vrijednu 33 500 kuna

Ovo su maturanti koji su ove godine najbolje riješili ispit državne mature iz spomenutih predmeta. Svi oni imaju nešto zajedničko. Naime, pohađali su varaždinsku Prvu gimnaziju.

– Zadovoljni smo uspjehom svih maturanata, a posebno ovih 10, priča nam ravnateljica Janja Banić te otkriva kako je to njezinoj školi najbolji uspjeh do sada na maturi što se prvih mjesta po predmetima tiče.

Međutim, nije da su prijašnjih godina njihovi maturanti imali nekih velikih problema. Kako nam kaže ravnateljica, između 97 i 98% ih svake godine upisuje jedan od prva tri fakulteta na svojoj ‘listi želja’, od čega daleko najviše prvi izbor, a prolaznost na ljetnom roku im je između 99 i 100%.

– Bilo je godina kad ih dvoje, troje nije prošlo, i to je uglavnom matematika. Nema drugih problema, kaže nam ravnateljica te dodaje kako i oni na kraju polože bez većih problema.

Iako, kako nam kaže Bunić, profesori usmjeravaju učenike, ipak su sami učenici najzaslužniji za svoje uspjehe.

– Da oni sami nisu takvi kakvi jesu, ne bi postigli ovakve rezultate, zaključuje Janja Banić.