Pretraga

Ovo su ispiti iz informatike i likovnog koji su bili prekjučer na maturi

A- A+

Ispiti iz informatike i likovne umjetnosti održali su se prije dva dana, a Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja danas je objavio primjere tih ispita zajedno s točnim rješenjima. Učenici su na testu iz informatike kodirali i koristili se znanjem iz brojevnih sustava. Na likovnoj umjetnosti bilo je najvažnije znati prepoznati karakteristike određenog umjetničkog djela i poznavati krugove kojima su pripadali određeni umjetnici.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja danas je na svojim mrežnim stranicama objavio primjere ispita koje su pisali maturanti prije dva dana. Radi se o izbornim predmetima iz informatike i likovne umjetnosti, a u nastavku teksta vam donosimo primjere ispita i točna rješenja.

Maturanti koji su nakon ispita iz informatike ili likovne umjetnosti, koji su se proveli prije dva dana, imali nekih nedoumica mogu pogledati sve što nisu znali riješiti.
Iz informatike su učenici morali odgovarati na pitanja vezana uz bitovne registre, dekadske i binarne sustave, tablice istinitosti ali i programiranja. Osim računanja, učenici su morali znati i kraticu za ‘Hrvatsku akademsku i istraživačku mrežu’ ali i napisati cijeli program u pseudojeziku. 

Likovna umjetnost, koju je ove godine prijavilo svega 888 učenika iz gimnazija i strukovnih škola, ispitivala je s nizom likovnih primjera znanje iz raznih grana umjetnosti. Osim toga, bilo je potrebno znati kojim likovnim krugovima su pripadali pojedini umjetnici te brojne kompozicije. Oism toga iz likovne umjetnosti je bilo potrebno i napisati esej na zadanu temu. Kako je ispit izgledao i koji su točni odgovori, saznajte u nastavku.