Pretraga

Povećana kvota na jednom od najpoželjnijih studija: ZVU objavio broj upisnih mjesta za 2020./2021.

A- A+

Zdravstveno veleučilište u Zagrebu objavilo je upisne kvote za akademsku godinu 2020./2021. za pristupnike koji se prijavljuju putem sustava Postani student. Povećana je kvota za upis izvanrednih studenata na jedan od najpoželjnijih studija u prošloj godini – radiološku tehnologiju.

Promotorice Zdravstvenog veleučilišta stresa su oslobodile mnoge posjetitelje

Promotorice Zdravstvenog veleučilišta stresa su oslobodile mnoge posjetitelje

Putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta, Postani student, ove će se godine na Zdravstveno veleučilište u Zagrebu moći upisati ukupno 515 kandidata, od čega njih 360 u status redovnog studenta.

Povećana kvota za izvanredni studij radiološke tehnologije

Povećana je kvota za jedan od najpoželjnijih studija u 2019., radiološku tehnologiju, ali za izvanredne studente. Na taj će se studij ZVU-a na ovogodišnjim upisima moći upisati ukupno 70 studenata, od čega 40 redovnih i 30 izvanrednih. Podsjetimo, lani se na taj izvanredni studij moglo upisati samo deset kandidata.

Na studiju fizioterapije, koji je lani također bio u pet najpoželjnijih studija, kvota ostaje ista – upisuje se 90 redovnih, deset izvanrednih i pet stranih studenata te još 50 izvanrednih na studiju koji se izvodi u Pakracu. Na studij sestrinstva ove se godine upisuje 90 redovnih, 30 izvanrednih te pet stranih studenata, a kvote za ostale studije možete vidjeti u nastavku.

Redbr. Naziv studija Broj upisnih mjesta
Redovni studenti Izvanredni studenti Stranci
1. Studij fizioterapije 90 10 5
2. Studij fizioterapije Pakrac 0 50 0
3. Studij medicinsko laboratorijske dijagnostike 40 10 0
4. Studij radiološke tehnologije 40 30 0
5. Studij radne terapije 50 0 0
6. Studij sanitarnog inženjerstva 50 10 5
7. Studij sestrinstva 90 30 5

Potrebno položiti B razinu obaveznih predmeta mature

Maturanti koji žele upisati neki od ovih stručnih studija trebaju položiti B razinu Hrvatskog, Matematike i stranog jezika.  Uz to je potrebna potvrdnica pripadajućeg školskog dispanzera o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za upis na studij pri Zdravstvenom veleučilištu te fotokopija osobne iskaznice.

Izdvojeni članak

Maturanti, pozor: Sutra počinje najvažniji period za sve koji ove godine žele upisati fakultet

Kriterije za sastavljanje liste uspješnosti pri upisu studenata u prvu godinu studija možete pogledati ovdje, a dodatna su dva uvjeta za upis radiološke tehnologije i medicinsko-laboratorije.

Za studij radiološke tehnologije potrebna je dokumentacija koja uključuje potvrdu o sposobnosti za rad u zoni ionizirajućeg zračenja (kariogram nije potreban). Moguće ju je zatražiti isključivo od ovlaštenih medicina rada Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost, čiji se popis nalazi ovdje. Za studij medicinsko-laboratorijske dijagnostike potrebno je priložiti potvrdnicu koja uključuje nalaz oftalmologa koji se odnosi na oštrinu vida i razlikovanje boja.

– Gore navedene predmetne potvrdnice potrebno je dostaviti uz popunjeni obrazac, koji se može preuzeti na poveznici,  a dostavlja se poštom ili osobno na Zdravstveno veleučilište, Mlinarska cesta 38, 10 000 Zagreb, p. p. 901, s naznakom ‘Za razredbeni postupak 2020.’ uz priloženu kopiju osobne iskaznice kandidata, najkasnije do 3. srpnja 2020. godine. Nakon provedbe rangiranja kandidata liste će biti objavljene na Nacionalnom informacijskom sustavu Postani student. Pravo upisa na studijski program imaju samo oni kandidati koji se na rang-listi nalaze iznad upisnog praga, poručuju sa Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu.