Pretraga

Poznat datum prijemnog za KiF u 2021., objavljeno i koji će se elementi ocjenjivati

A- A+

Jedan od fakulteta koji održavaju dodatne provjere za upise je i Kineziološki u Zagrebu. Fakultet je objavio datume prijemnih ispita i za studij kineziologije i studij izobrazbe trenera, kao i elemente koji će se ocjenjivati tijekom tog razredbenog postupka.

Foto: cottonbro, Pexels

Iako Sveučilište u Zagrebu još nije objavilo natječaj za upise u prvu godinu preddiplomskih i integriranih studija, koji sadrži kvote i uvjete upisa za svaki od studija, neki fakulteti to su objavili na svojim web stranicama. Među njima je i Kineziološki fakultet u Zagrebu koji provodi razredbeni postupak za studije kineziologija i izobrazba trenera.

Kineziologija

Svi studenti koji žele upisati studij kineziologija obavezni su polagati razredbeni ispit obuhvaća provjeru znanja plivanja i provjeru specifičnih motoričkih znanja. Kao i prethodnih godina, pristupnik koji nije zadovoljio na provjeri znanja plivanja isključuje se iz daljnjeg postupka. Prijemni ukupno donosi 450 bodova, a kandidat koji na provjeri motoričkih znanja i sposobnosti ostvari ukupno manje od 162 boda nije ostvario razredbeni prag. Ove godine prijemni za kineziologiju održava se u 30. lipnja i 1. srpnja prema rasporedu koji će biti naknadno objavljen na internetskoj stranici KiF-a.

– Provjera motoričkih znanja i sposobnosti koja su važna pretpostavka za uspješan završetak studija i za stjecanje potrebne kvalifikacije i nužnih kompetencija za izvođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture na svim stupnjevima odgoja i obrazovanja i za neposredan rad u jednome od izabranih područja primijenjene kineziologije (sporta, sportske rekreacije, kineziterapije i sportskog menadžmenta) obavlja se provjerom stečenih motoričkih znanja po
programu tjelesne i zdravstvene kulture osnovnih i srednjih škola iz atletike, borilačkih sportova, košarke, nogometa, odbojke, plesa, ritmičke gimnastike, rukometa i sportske gimnastike. Na svakom pojedinom testu od navedenih devet sportova kandidat može ostvariti do 50 bodova, piše u natječaju za upis.

Do 200 bodova kandidati još mogu ostvariti temeljem uspjeha u školi, a 250 na maturi gdje je potrebno položiti samo Hrvatski (viša razina), Matematiku i strani jezik. Sportaši I. kategorije imaju izravan upis, a oni od II. do VI. ostvaruju dodatne bodove.

Osim prijave putem sustava Postani student, studenti šalju dodatnu prijavu prijemnog poštom, na isti način i potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti isključivo od specijaliste medicine rada i sporta/specijaliste sportske medicine, ispunjene obrasce izjave o zdravstvenom statusu i izjave o korištenju osobnih podataka, fotografiju veličine 3×4 cm te uplatnicu za troškove razredbenog postupka u iznosu od 500 kuna. Rok za slanje je od 31. svibnja do 11. lipnja.

Detalje oko slanja dodatne dokumentacije i uvjeta upisa na studij kineziologije proučite na poveznici, a u dokumentu u nastavku možete vidjeti popis elemenata koji se mogu naći na prijemnom.

Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [348.77 KB]

Izobrazba trenera

Svi pristupnici prijavljeni na natječaj za upis studija izobrazba trenera na bilo koji od smjerova obvezni su polagati
razredbeni ispit. On će se za ovaj studij održati u petak, 2. srpnja i eventualno u subotu, 3. srpnja. Isto kao i prijemni za kineziologiju, razredbeni ispit za studij izobrazba trenera obuhvaća provjeru znanja plivanja i provjeru specifičnih motoričkih znanja i/ili motoričkih sposobnosti.

– Pristupnik koji nije zadovoljio na provjeri znanja plivanja isključuje se iz daljnjeg postupka. Motoričke sposobnosti i specifična motorička znanja provjeravaju se specifičnim testovima za pojedini studij, piše u natječaju.

Inače, maksimalan broj bodova koje pristupnici mogu ostvariti je 450, a oni koji ostvare manje od 162 boda ne prolaze razredbeni prag.

Na temelju uspjeha na maturi moguće je ostvariti 250 bodova, a potrebno je položiti Hrvatski, Matematiku i strani jezik. Uspjeh u školi pristupnicima može donijeti još maksimalnih 200 bodova. Dodatne bodove, između 80 i 100, mogu ostvariti sportaši od I. do VI. kategorije.

Prijave za razredbeni ispit, osim u sustavu Postani student, vrše se i slanjem dokumentacije poštom, od 31. svibnja do 11. lipnja. Pristupnici su dužni poslati prijavu za razredbeni ispit, potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti uredno ovjerenu isključivo od specijaliste medicine rada i sporta/specijaliste sportske medicine, ispunjene obrasce izjave o zdravstvenom statusu i izjave o korištenju osobnih podataka i uplatnicu za troškove razredbenog postupka. Troškove plaćaju ovisno o tome koliko su smjerova prijavili, o čemu detaljnije možete doznati u tekstu natječaja na ovom linku.