Pretraga

Prelog i Ružička pohađali su školu koja je ove godina imala četvero njih sa stopostotnim maturama

A- A+

Već smo vas izvijestili da je Marko Rajković iz III. gimnazije u Osijeku, osvojio 5.000 eura vrijednu nagradu Sakač, za najbolji rezultat iz informatike na državnoj maturi. No, prema pohvalama, koje je njegova škola ispisala na Facebooku, još je mnoštvo sada već bivših učenika III. gimnazije, zablistalo na nikada lošijem roku državne mature.

Četvrto ih se pak osobito istaknulo rješivši po jedan ispit sa stopostotnim učinkom.

Izdvojeni članak

Ovo je dobitnik 5.000 eura vrijedne nagrade Sakač za najbolji rezultat iz Informatike na maturi

– Jako smo zadovoljni ukupnim rezultatima državne mature na razini cijele škole, a sada vam predstavljamo fantastičnu četvorku koja je zablistala na samom vrhu: 1. Dora Kristek (4.b): Engleski jezik (A razina); 2. Toni Ivanković (4.c): Fizika; 3. Ivan Prigl (4.c): Kemija; 4. Marko Rajković (4.b): Informatika. Pohvala fantastičnima, ali i pohvala općenito svima na upisanim fakultetima i puno uspjeha na akademskoj razini, poručuje u zanosu III. gimnazija na svojoj Facebook stranici.

S obzirom da je tek 67 učenika riješilo neki ispit mature bez greške, ovaj izvrsni rezultat osječke škole duge tradicije, čini se još većim.

Prigodno podsjetimo da je osječka III. gimnazija jedna od rijetkih škola u svijetu koju su pohađala čak dva Nobelovca odnosno Vladimir Prelog i Lavoslav Ružička.

Tko zna, možda Dora, Toni, Ivan i Marko jednoga dana budu novi prelozi i ružičke!


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našim Facebook stranicama Maturanti 2019. i Maturanti 2020. te u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.