Pretraga

Pripreme za norijadu već su počele: Evo kako će one izgledati u Osijeku i Varaždinu

A- A+

Maturanti Osječko-baranjske županije tradicionalno će zadnji dan nastave u srednjoj školi obilježiti plesanjem francuskog dvorskog plesa Quadrille u Osijeku. Tome se uvijek pristupa temeljito pa su maturanti već imali tri probe, a imat će ih još toliko do izvedbe 22. svibnja, kada je zadnji nastavni dan za učenike završnih razreda. Drugu probu možete pogledati na dnu teksta.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

foto: Ivan Božić|srednja.hr

U jeku su pripreme i za Maturantiku 2018. odnosno tradicionalnu proslavu završetka srednjoškolskog obrazovanja u Varaždinu.

Izdvojeni članak

[FOTOGALERIJA] Samo ljubav: Ulovili smo većinu parova s jučerašnje norijade

Kao i u nekim drugim gradovima, Maturantika se odvija nekoliko dana, a ove godine program počinje 16. svibnja i traje do 18. svibnja.

Iz varaždinske policije navode da će na prostoru Parka mladih biti postavljena bina i ozvučenje te će se osigurati priključak struje jer je svakodnevno od 14 do 18 sati 16., 17. i 18. svibnja ondje predviđen nastup bendova i DJ-eva. U slučaju lošeg vremena sa Zajednicom sportskih udruga grada Varaždina dogovoreno je korištenje dvorane Graberje ili balona. U Elektrostrojarskoj školi organizirat će se pak 17. svibnja natjecanje u video igrama za ekipe svih srednjih škola pri čemu će najbolji biti nagrađeni, prenose Varaždinske vijesti.

Iz Parka mladih će 16. svibnja u 17 sati krenuti mimohod svih maturanata varaždinskih srednjih škola pri čemu će kod Županijske palače stručni žiri odabrati razred s najboljom maturantskom odorom (najbolji će biti nagrađeni jednodnevnim izletom).

Izdvojeni članak

[FOTOGALERIJA] Ovo su najupečatljiviji trenuci s norijade u Zagrebu

Inače, svaki od tri dana obilježavanja Dana maturanata bit će tematski. Plesni dan organiziran je za 16. svibnja (svaka škola će prijaviti nekoliko plesnih parova koji će se u Parku mladih natjecati u plesu, a najboljima slijede prigodne nagrade), dok je za 17. svibnja organiziran sportski dan (u Parku mladih bit će organizirane šaljive sportske aktivnosti kao i aerobik za sve maturante te će se izraditi milenijska fotografija najvećeg maturantskog aerobika na otvorenome).

Na Trgu kralja Tomislava 18. svibnja bit će pak postavljen štand na kojem će prikupljati donacije za Zakladu za prevenciju kriminaliteta “Sveti Mihael” Varaždinske županije i dijeliti prigodni pokloni u vidu radova koje će izraditi upravo maturanti.

Uz to, na prostoru Trga Kralja Tomislava u Varaždinu, održat će se plesni program za maturante koji će 18. svibnja otplesati quadrillu.

https://www.youtube.com/watch?v=_qjoiZwiLR0