Pretraga

Privremeni rezultati mature i upisa na fakultete su na pragu: Uputite se i u ostale važne datume te aktivnosti

A- A+

Privremeni rezultati jesenskog roka državne mature, bit će objavljeni sutra (13. rujna) u 12 sati, nakon čega će biti objavljene i privremene rang-liste za upis na studijske programe u jesenskom upisnom roku. Nakon objave privremenih rezultata državne mature, koji se dakle očekuju sutra u podne, počinje teći 48-sati rok za prigovor na ocjene na ispitima.

Foto: srednja.hr

Ovogodišnji maturanti eventualne prigovore na rezultate dostavljaju školskom ispitnom povjerenstvu, a pristupnici koji su prethodnih godina završili srednju i pristupnici izvan RH, prigovore upisuju osobno na svojim stranicama, na poveznici Moji prigovori.

Izdvojeni članak

Doznajte kako se podnosi prigovor na ocjenu ispita državne mature

Nakon obrade žalbi na rezultate, 19. rujna slijedi konačna objava rezultata mature, a istog dana, bit će objavljeni i konačne rang liste upisa na fakultete u jesenskog upisnom roku. Rok za prijavu studijskih programa i promjene prioriteta je sve do 19. rujna u 15.59 sati.

No, svakako izbrišite s liste prioriteta studijske smjerove koje sigurno ne mislite upisati, jer u slučaju da se oglušite i ne upišete najviši izbor na listi, možete platiti ogromne oportunitetne troškove.

Kako smo vas za vikend izvijestili, prema privremenim podacima, najveći interes po omjeru prvih izbora na listi prioriteta i upisne kvote, ima Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu, čije su brojke takve i zbog okolnosti da je za upis na ovu Akademiju, u 2018. bio otvoren samo jesenski upisni rok.

Veliki interes vlada i za Učiteljski fakultet, koji ima 11 prijava na 1 slobodno upisno mjesto, odnosno po omjeru prvog izbora i kvote, drugi je po interesu kandidata na jesenskom roku.

Ostale najtraženije fakultete na jesenskom upisnom roku možete pronaći na ovoj poveznici.