Pretraga

Profesori pomagali učenicima na maturi

A- A+

Osim brojnih pritužbi na račun adekvatnosti jučerašnje mature, na redakcijski e-mail, je dospjela informacija da su u pojedinim školama profesori pomagali učenicima prilikom polaganja ispita.

Screenshot s foruma drzavna-matura.com

Grupni je rad majka uspjeha

Naime, dobili smo screenshot prepiske s jednog od hrvatskih foruma na kojoj maturant tvrdi da su u njegovoj školi profesori učenicima pomagali u rješavanju ispita.S tim slučajem je upoznat i ravnatelj NCVVO-a Goran Sirovatka koji je u našoj emisiji na Radio Studentu potvrdio da su dotičnoj školi poslani zahtjevi za očitovanjem i da je istraga u tijeku. – Ukoliko se utvrdi da je došlo do takvih nepravilnosti u provedbi ispita, državna matura će u toj školi biti poništena, istaknuo je Sirovatka.

Sirovatki pune ruke posla

Tijekom dana dobili smo informacije iz pouzdanih izvora koji tvrde da spomenuti slučaj nije jedini. Navodno je u nekim školama vremensko ograničenje za testiranje shvaćeno olako pa su pojedinci pisali test petnaestak minuta duže od predviđenog.S druge strane, doznajemo da je bilo i slučajeva čitanja ispitnih pitanja i otvaranja vrećica prije no što je to bilo predviđeno. Ukratko, NCVVO će narednih dana imati pune ruke posla s istragom, a matura je tek počela.