Pretraga

Prvo sveučilište objavilo natječaj za upise na fakultete u 2021./2022., broj mjesta ostaje isti

A- A+

Iako su upisi na fakultete još daleko, prvo od devet javnih sveučilišta odredilo je kvote za upise u akademsku godinu 2021./2022. Prema tom natječaju, broj upisnih mjesta ostaje isti kao ove godine.

Screenshot: Pormotivni video Sveučilišta u Dubrovniku, YouTube

Sveučilište u Dubrovniku već je raspisalo natječaj za upis u I. godinu preddiplomskih studija u akademskoj 2021./2022.  Studijske programe maturanti prijavljuju od 1. veljače 2021., a na onima dubrovačko Sveučilišta mjesta je za njih 572, isto kao i ove godine. Za redovite studente predviđeno je 399 mjesta, a preostala su rezervirana su za izvanredne te strane studente.

Najviše studenata Sveučilište u Dubrovniku upisuje na studij nautike, njih 70. Po broju upisnih mjesta slijedi studij poslovne ekonomije, smjer turizam, gdje će se moći upisati 69 novih studenata, dok je na istom studiju, ali smjeru marketinga 45 mjesta. Po 43 upisna mjesta određena su za studije primijenjeno/poslovno računarstvo te studij elektroničke i komunikacijske tehnologije u pomorstvu.

Na stručne studije financijski menadžment i sestrinstvo upisuju se samo izvanredni studenti i mjesta je za njih 30, odnosno 26. Najmanje kvote od 20 mjesta određene su za tri studija: pomorske tehnologije jahta i marina, konzervacija-restauracija te povijest Jadrana i Mediterana. Prijemni, odnosno dodatna provjera psihomotornih i spoznajnih vještina, provodi se samo za studij konzervacija-restauracija. Više detalja o uvjetima upisa na pojedine studije Sveučilišta u Dubrovniku, kao i broj mjesta na svakome od njih, možete pronaći OVDJE.

Podsjetimo, u tijeku su prijave ispita državne mature, a maturanti tu radnju mogu obaviti sve do 15. veljače. Kao što smo spomenuli, prijave studijskih programa započinju 1. veljače, a u pravilu traju sve do dana objave rezultata mature u srpnju. Fakulteti sami mogu odrediti i raniji rok prijave pojedinih programa, što je obično slučaj s onima koji provode dodatna testiranja za upise. Sve ključne datume mature 2020./2021. možete vidjeti na poveznici, a raspored pisanja ispita ovdje.


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2021. i u grupi Maturanti 2020./2021. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Za maturu se možete pripremati kroz pitanja s prošlih ispita u kvizovi.srednja.hr, gdje smo pokrenuli posebnu grupu za maturante kojoj se možete pridružiti ovdje.