Pretraga

[FOTO] Tko je bio najkreativniji? Pogledajte majice maturanata od Slavonije do Dalmacije

A- A+

Maturanti diljem Hrvatske obilježavaju posljednja dva dana srednjoškolskog obrazovanja. Kao i uvijek do sada, u majicama za koje su osmislili kreativne natpise. Neke od njih izdvojili smo u fotogaleriji.

Od majica s internim forama do maski poznatih likova iz serije – tako odjeveni maturanti proslavljaju posljednji dan svog srednjoškolskog obrazovanja. Unatoč tome što je preporuka ministra obrazovanja Radovana Fuchsa bila takva da se ova dva dana nastava za maturante (s izuzetkom onih koji trebaju odgovarati ili pisati ispit održi online), maturanti su se ovih dana ipak sastali i opraštaju se od svojih razrednih kolega.

Ministar je savjetovao i da ravnatelji s roditeljima i učenicima dogovore izbjegavanje većih okupljanja, poput norijade, kako bi što manji broj učenika bio u samoizolaciji ili zaražen tijekom mature, no i ta je ideje pala u vodu. Gradovi možda nisu organizirali službene norijade, ali maturanti sami organiziraju okupljanja na kojima ovog ponedjeljka i u utorak feštaju.

Putem Instagram profila Državna matura, kao i našeg Facebook pagea Maturanti 2021. te grupe Maturanti 2020./2021. zamolili smo maturante da nam šalju fotografije majica koje su pripremili za završetak škola. Što su nam poslali maturanti iz svih krajeva Hrvatske, kao i neki naši čitatelji iz BiH, možete vidjeti u fotogaleriji poviše.


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2021. i u grupi Maturanti 2020./2021. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Za maturu se možete pripremati kroz pitanja s prošlih ispita u kvizovi.srednja.hr, gdje smo pokrenuli posebnu grupu za maturante kojoj se možete pridružiti ovdje.