Pretraga

Stigla rješenja mature iz Sociologije: Pogledajte kako ste prošli

A- A+

Matura iz Sociologije ove je godine imala 707 prijava maturanata. Nakon ispita prošlog četvrtka, u ponedjeljak su objavljena rješenja ovogodišnje mature. Sve skupa, maturanti su rješavali 33 pitanja za maksimalnih 40 bodova.

Foto: srednja.hr

Ove godine ispit iz Sociologije na maturi je prijavilo 707 maturanata. Nažalost, loše ocjene iz ove mature već lagano postaju prava tradicija. Nakon ovogodišnjeg pisanja Sociologije u četvrtak, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) objavio je rješenja ovogodišnje mature iz Sociologije.

Kao što smo ranije pisali, maturanti su pisali maturu iz Sociologije 90 minuta. Sve skupa bilo je 33 pitanja i maksimalno, 40 bodova. Među pitanjima, njih 16 je imalo višestruke izbore, a na 12 zadataka su maturanti morali dati kratke odgovore. Bilo je tu i pet skupina zadataka, točnije, kombinacija više vrsta zadataka koji su se doticali određenog teksta ili grafičkog prikaza.

– Meni su osobno bila najteža pitanja kratkog odgovora jer se tamo ispituje isključivo znanje naziva pojava, što ja nisam znala jer nisam doslovce ni otvorila knjigu. Zadaci dužeg odgovora bili su podosta lagani i jedan je bio zadatak s grafom koji je bio toliko lagan da sam mislila da je trik pitanje, podijelila je svoje iskustvo s nama Lara, maturantica Gimnazije Tituša Brezovačkog.

Ispod možete vidjeti kako ste riješili ispit iz Sociologije. U dokumentima su prvo ispitni zadatci, a potom rješenja. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Za sve koji će na državnu maturu izaći u 2023./2024. godini pokrenuli smo novu Facebook grupu, Maturanti 2023./2024., učlanite se kako biste se povezali s vršnjacima i kako ne biste propustili najvažnije vijesti o maturi. Najnovije informacije o maturi možete doznati i putem našeg Facebook pagea Maturanti 2024. i Instagram profila Državna matura, dok kalendar mature za 2024. detaljno možete proučiti na linku. U sustavu kvizovi.srednja.hr možete rješavati pitanja s prijašnjih rokova mature.