Pretraga

Stigli rezultati ispita državne mature iz Biologije

A- A+

Izgleda da su maturanti prepoznali kako bi mogla čekati blistava budućnost u nekom od zdravstvenih ili prirodoslovnih zanimanja, pa je drugi po redu najpopularnijih izbornih predmeta na ovogodišnjoj državnoj maturi bila je Biologija. Danas su stigli i rezultati tog ispita, a sve točne odgovore možete vidjeti u dokumentima na kraju članka.

Izdvojeni članak

Evo kada se i kome žaliti na pitanja, rezultate i tehničku provedbu mature

U ponedjeljak je održan prvi ispit državne mature u školskoj godini 2015./2016., a pisao se izborni predmet Biologija. Ovaj predmet bio je drugi po broju prijava, odmah iza Fizike, a odabralo ga je čak 7700 kandidata.

Ovogodišnji ispitni katalog ovog predmeta bio je izmijenjen, te je primijenjen konceptualni pristup kako bi se učenje odmaknulo od reproduciranja opsežnoga sadržaja i kako bi učenici, rasterećeni od potrebe memoriranja brojnih podataka i naziva, usmjerili pozornost na povezivanje, uočavanje bitnoga i zajedničkoga.

I sami su maturanti primijetili kako je na ovogodišnjem ispitu važnije bilo razumjeti gradivo i ispravno zaključivati, nego reproducirati činjenice.

Pogledajte u potonjim dokumentima, točna rješenja iz biologije.

BIO IK-1 D-S025

BIO IK-2 D-S025

BIO List S Odgovorima

BIO Ključ Za Odgovore