Pretraga

Sveučilište u Rijeci objavilo upisne kvote za ovu godinu: Na najpopularniji studij upisuju 30 maturanata

A- A+

Proteklog četvrtka objavljeno je kako će maturanti polagati maturu baš kao i dosadašnje generacije – pišući obavezne i izborne predmete. Sveučilište u Rijeci među prvima je od većih sveučilišta koja su objavila i upisne kvote za ovu godinu. Od ove godine ondje se pokreće i studij logopedije, inače najpoželjniji među maturantima, a na njega će se upisati prvih 30 studenata.

Nicole Honeywill, Unsplash

Sveučilište u Rijeci donijelo je odluku prema kojoj je 3.554 slobodnih mjesta za upis u I. godinu studija 2020./2021. akademske godine, što je za 24 mjesta manje nego lani. Od toga je 2.634 mjesta za redovite studente RH/EU, 820 mjesta za izvanredne studente te 100 mjesta za studente strance državljane trećih zemalja. Ponuđen je upis na 50 studijskih programa.

Izdvojeni članak
državna matura

Kalendar državne mature u školskoj godini 2019./2020.: Ispiti se pišu u dva bloka

Od jeseni se u Rijeci pokreće i jedan od najpoželjnijih studija među maturantima, studij logopedije, na kojeg će se upisati prvih 30 studenata. Studij se izvodi na Sveučilištu.

Najviše je mjesta na Ekonomskom fakultetu, 575, što je za 15 mjesta manje nego prošle godine. Po broju mjesta slijedi Fakultet za menadžment u turizmu, na kojeg će se upisati 433 nova studenta isto kao i lani. Na Filozofskom fakultetu kvota iznosi 432 mjesta, što je za pet mjesta manje u odnosu na prošlu godinu.

Na četiri studija neće se ove godine upisivati novi studenti jer su u tzv. statusu mirovanja. To su tri stručna studija Tehničkog fakulteta – strojarstvo, brodogradnja i elektrotehnika te na Odjelu za informatiku dvopredmetni preddiplomski sveučilišni studij Informatika u slobodnoj kombinaciji sa studijima Filozofskog fakulteta u Rijeci.

U nastavku se nalazi tablica s ovogodišnjim kvotama za svaki od studija, a ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.75 MB]