Kalendar državne mature u školskoj godini 2019./2020.

NCVVO je predložio, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo izmjene u kalendaru državne mature za školsku godinu 2019./2020. Prve ispite na ljetnom roku državne mature 2020. godine, kandidati će pisati 1. lipnja, a startat će se ponovno s testovima iz materinskih jezika nacionalnih manjina.

foto: srednja.hr

U školskoj godini 2019./2020. ispiti državne mature započinju nešto ranije u odnosu na prethodne, 1. lipnja, a posljednji se piše 29. lipnja.

Ljetni rok

[Matura '20] Objavljen popis lektira za esej iz Hrvatskog jezika na državnoj maturi

Prijava samih ispita za ljetni rok započinje 1. prosinca i traje sve do 15. veljače.

Prvi među ispitima koje tradicionalno odabire veći broj maturanata ispit je iz izbornog predmeta Kemija, a piše se 3. lipnja, isto kao i Sociologija. U drugom tjednu ljetnog roka polažu se od ‘većih’ predmeta Biologija, Politika i gospodarstvo te Fizika.

‘Gusto’ će biti posljednja dva tjedna ljetnog roka – u jedanaest dana pišu se sva tri obavezna predmeta. Test iz Hrvatskog je 18. lipnja, a esej 19. Engleski je na rasporedu već 23. lipnja, dok se Matematika piše 29. lipnja i to je ujedno posljednji ispit ljetnog roka mature.

Prijevremene rezultate maturanti će dobiti 13. srpnja, kada počinje teći rok za prigovore na ocjenu, koji traje 48 sati. NCVVO će konačne rezultate mature objaviti 20. srpnja.

U nastavku se nalazi kalendar ljetnog roka, a ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Jesenski rok

Prijava ispita za jesenski rok započinje 20. srpnja i trajat će sve do 31., a kao i ljetni i drugi rok mature započinje ispitima materinskih jezika.

Školski kalendar s praznicima za 2019./2020. godinu

Drugi tjedan ‘otvara’ ispit iz Engleskog koji se piše 24. kolovoza, a već 26. je na rasporedu ispit iz Matematike. Biologija se piše 27. kolovoza, a Fizika i Psihologija na rasporedu su 28.

Posljednjeg tjedna jesenskog roka mature polaže se Hrvatski i to test 31. kolovoza, a esej 1. rujna.

Prijevremeni rezultati bit će objavljeni 9. rujna, rok za prigovor na ocjene moguće je podnijeti do 11., a konačne rezultate maturanti će dobiti 16. rujna.

 

 

U nastavku se nalazi kalendar jesenskog roka, a ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2020. te u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2020. čitajte na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Odgovori