Pretraga

Kalendar državne mature u školskoj godini 2019./2020.: Ispiti se pišu u dva bloka

A- A+

U velikom prevratu u četvrtak je na sastanku u Vladi dogovoreno da će se na ovogodišnjoj državnoj maturi ipak pisati i izborni i obavezni predmeti. NCVVO je ovoga petka objavio novi kalendar državne mature za školsku godinu 2019./2020. Ispiti će se pisati u dva bloka – u prvom obavezni, a u drugom izborni predmeti.

foto: srednja.hr

Prema novom kalendaru državne mature, obvezni ispiti pisat će se u prvom bloku od 8. do 24. lipnja. Drugi epidemiološki blok piše se od 25. lipnja i u njemu će se pisati svi izborni predmeti.

Prvi blok – obavezni predmeti

Izdvojeni članak
nastava online, škola kod kuće

[UŽIVO] Premijer Plenković potvrdio da se na maturi pišu izborni predmeti

Ljetni rok započinje ispitom iz Hrvatskog jezika, a A i B razina pisat će se u različite dane.

Test na A razini piše se 8. lipnja, a na B razini 9. lipnja. Esej iz A razine je na rasporedu 10. lipnja, a na B razini 12. lipnja.

Od većih ispita slijedi Engleski – A razina piše se 18. lipnja, a B razina 19. lipnja.

Prvi tjedan i prvi blok završava ispitom iz Matematike – viša razina pisat će se 23. lipnja, a osnovna 24. lipnja.

Drugi blok – izborni predmeti

Od 25. lipnja traje drugi blok u kojemu se pišu izborni predmeti. Od predmeta s većim brojem prijava prva je na redu Fizika (25. lipnja), dan nakon piše se Psihologija, Biologija je na rasporedu 29. lipnja. Kemija se piše 1. srpnja, a dan nakon maturanti pišu Politiku i gospodarstvo.

Prvi rezultati mature bit će objavljeni 15. srpnja, a konačni 20. srpnja.

Čitav kalendar ljetnog roka pogledajte u nastavku, a ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu ili kliknite ovdje.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [175.76 KB]


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2020. te u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2020. čitajte na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.