Kalendar državne mature u školskoj godini 2019./2020.

NCVVO je predložio, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo izmjene u kalendaru državne mature za školsku godinu 2019./2020. Prvi ispit na ljetnom roku državne mature 2020. godine, kandidati će pisati 16. svibnja, a riječ je o eseju iz Hrvatskog jezika.

foto: srednja.hr

U školskoj godini 2019./2020. prvi ispit državne mature pisat će se i prije završetka nastavne godine, a zbog produljenja nastavne godine za maturante, što je jedan od načina nadoknade dana štrajka.

Ljetni rok

Prijava samih ispita za ljetni rok započinje 1. prosinca i traje sve do 15. veljače.

[Matura '20] Objavljen popis lektira za esej iz Hrvatskog jezika na državnoj maturi

Prvi je na rasporedu ljetnog roka esej iz Hrvatskog jezika, koji se piše u subotu, 16. svibnja u 9 sati.

Ispita onda nema sve do 8. lipnja. Toga datuma pišu se Kemija i Sociologija, a već dan nakon, 9. lipnja na rasporedu su Informatika i Psihologija.

Kada je riječ o obaveznim predmetima, drugi dio Hrvatskog, test iz jezika i književnosti, piše se 13. lipnja, što je isto subota. Od predmeta s većim brojem prijava izdvojimo i ispit iz Engleskog piše se 26. lipnja, do se Matematika polaže već 29. lipnja.

Biologija je na rasporedu 12. lipnja, a ispit iz Fizike pisat će se 17. lipnja.

Prijevremene rezultate maturanti će dobiti 13. srpnja, kada počinje teći rok za prigovore na ocjenu, koji traje 48 sati. NCVVO će konačne rezultate mature objaviti 20. srpnja.

U nastavku se nalazi kalendar ljetnog roka, a ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Jesenski rok

Prijava ispita za jesenski rok započinje 20. srpnja i trajat će sve do 31., a rok započinje ispitima iz Francuskog jezika te Vjeronauka, a potom slijede ispiti materinskih jezika nacionalnih manjina.

Školski kalendar s praznicima za 2019./2020. godinu

Drugi tjedan ‘otvara’ ispit iz Engleskog koji se piše 24. kolovoza, a već 26. je na rasporedu ispit iz Matematike. Biologija se piše 27. kolovoza, a Fizika i Psihologija na rasporedu su 28.

Posljednjeg tjedna jesenskog roka mature polaže se Hrvatski i to test 31. kolovoza, a esej 1. rujna.

Prijevremeni rezultati bit će objavljeni 9. rujna, rok za prigovor na ocjene moguće je podnijeti do 11., a konačne rezultate maturanti će dobiti 16. rujna.

 

 

U nastavku se nalazi kalendar jesenskog roka, a ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2020. te u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2020. čitajte na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Odgovori