Pretraga

Sveučilište u Zagrebu objavilo upisne kvote za 2020./21.: Mjesta je nešto više, a došlo je i do izmjena na nekim studijima

A- A+

Senat Sveučilišta u Zagrebu je na sjednici održanoj 26. travnja donio Odluku o upisnim kvotama za upis studenata u I. godinu preddiplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija na Sveučilištu u Zagrebu u ak. god. 2020./2021. Ukupno je za upis u narednu godinu određeno 14.187 mjesta, što je nešto više u odnosu na prošlu godinu, kada je upisna kvota na Sveučilištu u Zagrebu iznosila 14.143 mjesta.

Foto: Duje Kovačević, srednja.hr

Iako se već godinama ne popuni njihov značajan dio, Sveučilište u Zagrebu i ove je godine povećalo broj upisnih mjesta. Za buduće studente predvidjeli su 14.187 mjesta, što je nešto više u odnosu na prošlu godinu, kada je upisna kvota na Sveučilištu u Zagrebu iznosila 14.143 mjesta.

FER uveo dva nova studija

Izdvojeni članak

Iako broj maturanata pada, broj upisnih mjesta sve je veći: Ne treba se čuditi što veliki broj mjesta ostane neupisan

Do značajnih promjena došlo je na PMF-u. Biologija tako upisuje 42 umjesto dosadašnjih 37 studenata. Smanjene su kvote i za studij Fizike. Umjesto 163 upisat će samo 151 studenta, s tim da su smanjene kvote za nastavničke smjerove, dok će istraživački smjer Fizike može upisati 75 umjesto dosadašnjih 68 kandidata.

Više brucoša iduće godine planira imati FER. Ove su godine upisali 650, a iduće planiraju imati 730. To je zato što su uveli dva nova studija na engleskome jeziku – na Computing upisuju 50, a na Electrical Engineering and Information Technology 30 studenata.

Manje ljudi na Veterini i Ekonomiji

Izdvojeni članak

Na nekoć popularnoj Veterini ostalo 15 praznih mjesta: ‘Struka nam se ne cijeni dovoljno’

Upisne je kvote pak smanjio Veterinarski fakultet. Dosad su upisivali 174, a sada upisuju 169 kandidata. Podsjetimo, ove je godine na Veterini ostalo 15 slobodnih mjesta.

Na studiju na hrvatskom jeziku upisuju 15 studenata manje, no zato Veterinu na engleskom ima priliku upisati 10 kandidata više.

Kvote je smanjila i Ekonomija. Umjesto 795, na stručni studij upisat će 30 kandidata manje. Kvote na sveučilišnim studijima Ekonomskog fakulteta ostale su iste.

Učitelja razredne nastave neće nedostajati, ali nema plesa iduće godine

Učiteljski fakultet krenuo je u drugom smjeru. Ove godine mogli su primiti 586, a sada ih planiraju upisati čak 717. Kvota se, između ostalog, s 90 na 150 povećala i na Odsjeku u Petrinji, na kojem je zaposlen i aktualni rektor.

Katolički bogoslovni fakultet smanjio je kvote, a ukinuo je i Filozofsko-teološki studij u Rijeci. Akademija dramske umjetnosti u iduću akademsku godinu neće upisati ni jednog studenta na studije Plesa ni Baletne pedagogije.

U nastavku se nalazi tablični prikaz broja mjesta na svim studijima Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2020./2021., a svakako obratite pažnju i na napomene za pojedine fakultete koje se nalaze ispod same tablice.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [3.40 MB]

Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.