Pretraga

[VIDEO] Pogledajte kako izgleda predavanje na Ekonomskom fakultetu Zagreb

A- A+

Kao i svaka i posljednja je Smotra Sveučilišta u Zagrebu održana u listopadu okupila brojne maturante koji planiraju upisati neki od fakulteta tog Sveučilišta. No, osim njih, na smotri su se okupili i brojni stručnjaci s tih fakulteta, a neki od njih održali su i predavanja. Kako izgleda predavanje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, doznajte u nastavku.

Foto: Ivan Božić|srednja.hr

Izdvojeni članak

[VIDEO] Pogledajte kako izgledaju predavanja na Fakultetu političkih znanosti

Početkom djelovanja današnjeg Ekonomskog fakulteta smatra se Visoka škola za trgovinu i promet u Zagrebu, formalno osnovana 1920. godine, a od tada je mijenjala svoje oblike, nazive i obrazovne ciljeve.

Misija današnjeg Ekonomskog fakulteta jest produciranje visokoobrazovanih stručnjaka koji će uspješno odgovarati suvremenim poslovnim izazovima te, posljedično, podizanje razine kvalitete visokog obrazovanja i znanstvene edukacije u Hrvatskoj.

Vizija Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu jest postati elitna visoko obrazovna ustanova prepoznatljivog imidža tržišno orijentirane organizacije koja pruža usluge izobrazbe vrhunske kvalitete. Trenutno ovaj fakultet pohađa oko 11 tisuća studenata, a ako ciljate postati jedan od njih sa samim se fakultetom pobliže možete upoznati na ovom linku.

Na posljednjoj Smotri zagrebačkog Sveučilišta, fakultet je predstavio izvanredni profesor Mislav Ante Omazić, stručnjak za područje menadžmenta. Svi prisutni mogli su poslušati njegovo zanimljivo predavanje pod nazivom ‘Menadžment promjena – mit ili stvarnost?’

Izdvojeni članak

Pogledajte kako izgleda predavanje na Fakultetu strojarstva i brodogradnje

– Ja ću danas govoriti o nečemu zbog čega ste vi ovdje došli, a to je: imate ambiciju i pokušavate kroz odluku o svom budućem obrazovanju prevenirati da, na žalost, budete dio one crne statistike s kojom se Europa bori, a to je nezaposlenost mladih ljudi. Imate, znači, ambiciju i biti spreman na neuspjeh. i činjenica jest da mi Hrvati iznimno ne volimo neuspjeh, čak štoviše, mi ga mrzimo do te mjere da ga se sramimo, što mislim da je iznimno loše. Kako Hrvati razmišljaju možda najbolje govori recentna situacija s Olimpijskim igrama, gdje je Damir Martin nakon fantastične utrke osvojio srebrnu medalju, međutim, gotovo je cijela nacija pričala o tome kako je izgubio zlato. Naslov moje prezentacije je ‘Menadžment promjena-mit ili stvarnost?’ i ako promatramo definiciju menadžmenta promjena, odnosno razliku između živih i mrtvih stvari onda smo svjesni da je promjena život, odnosno stagnacija predstavlja smrt, započinje svoj predavanje profesor Omazić.

Ako vas je sam početak zaintrigirao, a jednoga dana sanjate o upisu na Ekonomiju, svakako će vas zanimati nastavak ovog predavanja, koje možete u cijelosti pogledati u videu koji slijedi. Tko zna, možda ćete za par godina profesora Omazića i ovo predavanje iz menadžmenta biti u prilici slušati i uživo.