Pretraga

Video: U jednom hrvatskom gradu već je krenula norijada, pogledajte dijelić atmosfere

A- A+

Norijada u Varaždinu, kako je oni zovu, Maturantima 2023. je počela. Danas su varaždinskim ulicama prošetale kolone maturanata. Svi su maskirani i kostimirani, a danas će biti proglašeni najbolji. Program se nastavlja sutra, u četvrtak, koji je rezerviran za sportske aktivnosti te u petak kada će maturanti otplesati Quadrillu i poslati poruku mira.

maturanti hodaju varaždinskim ulicama u kostimima

Norijada u Varaždinu, tzv. Maturantika 2023. kreće u srijedu i traje tri dana
Foto: Screenshot iz videa Druge gimnazije Varaždin

Iako će većina maturanata svoje slavlje obilježiti u petak, 26. svibnja, na zadnji dan nastave, maturanti iz Varaždina svoje su zadnje dane počeli slaviti već danas.

Norijada je već počela

Kako izgleda tamošnja norijada, odnosno kako je oni nazivaju Maturantika 2023. i kako se maturanti zabavljaju na ulicama svojega grada, podijelila je Druga gimnazija Varaždin u videosnimci na svojim društvenim mrežama. Svi maturanti koje možete vidjeti na snimci maskirani su u tematske kostime.

Više od 1.700 učenika na području Varaždinske županije završava srednju školu ove godine, a program Maturantike 2023. traje tri dana. Prigodni program počeo je danas u srijedu i to mimohodom maturanata tijekom koje će biti proglašena ‘najodora’, odnosno najbolji kostim. Četvrtak je predviđen kao sportski dan ‘Sportom protiv ovisnosti’, dok će zadnji dan, petak, točno u podne maturanti zaplesati Quadrillu, i tako poslati poruku mira.


OD BAVARSKIH UNIFORMA DO VOJNIH PILOTA

Na Facebooku Prve gimnazije Varaždin, osvanula je simpatična objava s fotografijama ovogodišnjih maturanata u uniformama. Fotografija koja prikupi najviše lajkova i glasova komisije, osvojit će na maturalnom plesu – tortu. Da varaždinskim maturantima ne nedostaje kreativnosti, vidljivo je upravo na fotografijama. U vodstvu je trenutno 4.b razred odjeven u faraone i faraonke, a slijedi ga 4.e u tradicionalnim bavarskim kostimima.


Izdvojeni članak

Jesu li ovo najkreativniji maturanti u Hrvatskoj? Od bavarskih uniforma pa do vojnih pilota

Ovo su detalji norijade u Zagrebu

Grad Zagreb priopćio je kako će i ove godine organizirati tradicionalnu proslavu posljednjeg dana nastave za učenike završnih razreda zagrebačkih srednjih škola, poznatu pod nazivom Dan zagrebačkih maturanata. Kao i u većini ostalih krajeva Hrvatske, obilježava se u petak, 26. svibnja 2023.

– Pozivamo sve maturante Grada Zagreba da se, kao i prethodnih godina, okupe na središnjem mjestu proslave u parku Bundek gdje će biti organiziran prigodni glazbeno-scenski program koji traje od 13.00 do 20.00 sati. Voditelj programa je animator Marko Petar Orešković, a sudjelovat će Zembo Latifa, DJ Danijel Turk, band Kings, Jakša Jordes & DJ Robbie, Turk The DJ i DJ Vermont. Za onaj dio maturanata koji će se ipak okupiti na Trgu bana Josipa Jelačića, bit će organizirana povorka do parka Bundek u 12.00 sati, u pratnji nadležnih službi, navode iz Grada Zagreba.

Zbog prolaska maturanata od Trga do Bundeka doći će do privremene obustave prometa na trasi: Trg bana J. Jelačića – Praška – Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice (Most Slobode) – Damira Tomljanovića – Gavrana – Bundek. Povorku će, navode iz Grada, pratiti ekipa hitne pomoći, prometna policija i zaštitari.