Pretraga

Više mjesta za maturanate nego lani: Objavljene upisne kvote Sveučilišta u Splitu

A- A+

Sveučilište u Splitu raspisalo je natječaj za upis studenata u I. godinu preddiplomskog sveučilišnog, integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog te preddiplomskog stručnog studija u akademskoj godini 2019./2020. Ukupna upisna kvota na drugo po veličini hrvatsko sveučilište viša je u odnosu na prošlu godinu.

Screenshot: YouTube; promotivni video Sveučilišta u Splitu

Ukupno će se na studije Sveučilišta u Splitu ove godine moći upisati 4.697 novih redovnih i izvanrednih studenata. Broj mjesta povećan je u odnosu na lani kada se na drugo po veličini Sveučilište u Hrvatskoj upisivao 4.551 student.

Izdvojeni članak
studenti sjede u dvorani i slušaju predavanje

Sveučilište u Zagrebu objavilo upisne kvote za 2019./2020.: Više je mjesta nego lani

Kvotu je za 35 mjesta povećao splitski Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, sastavnica koja ove godine upisuje najviše, 740 studenata. Riječ je o ukupnoj brojci za stručne i sveučilišne studije. Ukupno je 15 mjesta više i na Ekonomskom fakultetu, koji ove godine upisuje 635 maturanata.

Povećana je kvota i na studijima Pravnog fakulteta i to za 20 mjesta. Ondje se u 2019./2020. upisuje 540 novih studenata.

Od većih fakulteta i Filozofski u Splitu upisuje 15 studenata više nego lani – njih ukupno 270. Više je mjesta i na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, koji ove godine upisuje 291 brucoša, u odnosu na prošlogodišnjih 264.

Upisne kvote za svaki pojedinačni studijski smjer i fakultet Sveučilišta u Splitu, kao i uvjete upisa, možete pogledati u dokumentu ispod. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [0.98 MB]