Pretraga

Znate li riješiti zadatke s Matematike na probnoj maturi? Pokušajte skupiti barem za prolaz

A- A+

I ove godine NCVVO objavio je zadatke i rješenja probnih matura iz svih predmeta. Ispiti probne mature maturantima mogu pomoći pri učenju. Jedan od ispita koji je obvezan na maturi jest Matematika pa smo izdvojili po deset zadataka s osnovne i deset zadataka s više razine probne mature. Pokušajte riješiti barem za prolaz, što je na Matematici obično 25 posto točnih odgovora.

Foto: Unsplash

Matematika | foto: Unsplash

Ispite i rješenja probnih matura iz svih predmeta objavio je Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO). Prema kalendaru državne mature prvi ispitni rok započinje 4. lipnja ispitima iz Francuskog i Grčkog jezika. Od obveznih predmeta Njemački se piše 7. lipnja, Engleski 10. lipnja, prvi dio Hrvatskog, test i sažetak, 24. lipnja, dan kasnije esej iz Hrvatskog, a zadnja je na redu Matematika 27. lipnja.

Izdvojeni članak
matematika A državna matura 2022

Iz kojih su škola učenici koji su najbolje napisali maturu iz Matematike? Objavljeni su podaci za 2023.

Osnovna razina piše se 150 minuta, a viša 180 minuta. Na osnovnoj razini maturante čeka 30 zadataka, a na višoj njih 40. Za prolaz su maturanti prošle godine trebali točno riješiti 25 posto ispita, a pragove za ostale ocjene od prošle godine možete vidjeti ovdje. Nakon što smo izdvojili 15 zadataka s probne mature iz Hrvatskog jezika, sada smo pripremili i po deset zadataka s osnovne i više razine Matematike. Rješenja su nakon zadataka.

B razina

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

A razina

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Za rješenja kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.