Pretraga

10 najkorisnijih poklona za maturanta

A- A+

Konačni svršetak srednje škole velik je životni događaj. Jedna je to od situacija u kojoj vas svi štipaju za obraze, nutkaju pićem, i ponosno govore o vašoj odraslosti i zrelosti. Naravno, mnogi će za kraj srednje škole dobiti i neki poklon. Ti se darovi razlikuju u vrijednosti i veličini, a mi vam donosimo 10 koji bi vam bili najkorisniji.

Flickr; Jennifer C.

Izdvojeni članak

Mama odbila poklon od 200kn jer nije bio na popisu njene kćeri

Netko će sigurno dobiti nekakav nakit, netko vozački ispit, netko skupi sat ili parfem. Svi će ti pokloni biti dobronamjerni, ali teško da će vam koji koristiti u novoj fazi života u koju upravo ulazite – studiranje. Realno, što će vam zlatni sat na faksu? Vi još možda toga niste svjesni, ali ove stvari će vam uskoro biti korisnije od bilo kakve skupe trice.

1. Paket gaća i čarapa

Jednostavno, bezlično i dosadno, možda sada mislite, ali čiste gaće i čarape uskoro će vam biti zlata vrijedne. Najdraža majica biti će na vrhu liste za pranje, ali gaća i čarapa će uvijek faliti. Obične, pamučne i dosadne, ali jako, jako bitne.

2. Vadičep

Srce i duša svake ladice. Vjerujte, pouzdan vadičep za jednog studenta važniji je od pouzdanog auta. Tlaka je otvarati vino nožem za mazanje, a u toj ćete se situaciji sada nalaziti češće nego što mislite.

3. Ventilator za laptop

Najvažnija stvar u svakom studentskom stanu je laptop – osnovni instrument za rad, zabavu i sve između. Na laptopu ćete živjeti, oko njega ćete jesti, pušiti, raditi zapravo sve što radite u životu. Navući ćete viruse, mrvice, pepeo i svakakve gadosti, pa će vam se komp neminovno početi pregrijavati. A kako ne želite provesti niti jedan dan u paklu bez kompjutera, trebat će vam ovaj vrlo bitan artikal.

4. Budilica

Mobitel nije dovoljan. Možete ga milijun puta snoozati i ne možete se na njega pouzdati. Ali zato dobra, stara metalna budilica, koja ne probudi samo vas nego i dva kvarta u krug, uvijek upali.

5. Čepići za uši

Mnogi od vas uskoro će prvi puta živjeti s osobom s kojom nisu u direktnom krvnom srodstvu i otkriti kako za život s drugima morate biti jako, jako tolerantni. Čepići za  uši uvelike pomažu toleranciji i zdravom cimerskom odnosu.

Izdvojeni članak

Sreća u nesreći: Amazon greškom studentu uputio ‘poklone’ vrijedne 4.500 eura

6. Modlica za led

Modlica za led ne dolazi u paketu sa svakim zamrzivačem, a čini život studenta 10% kvalitetnijim. Možda vam to do sada nije palo na pamet, ali zato smo tu mi, koji znamo koliko je važno u imati led na tulumima u kasno proljeće.

7. Cjediljka za limun

Do sada ste limun cijedili možda tri puta u životu. To je zato što ne znate koliko se sve koktela radi s svježim sokom limuna. Nema na čemu.

8. Osvježivač zraka

Dok živiš s mamom, nisi svjestan što sve i koliko jako može zaudarati. Zato je tu pouzdani osvježivač zraka, miris citrusa ili lavande, da prekrije ustajali miris tvoje mračne i zadimljene sobe.

9. Godišnja zaliha WC papira

Papira uvijek treba. I to ne uvijek za njegovu primarnu upotrebu. WC papir ti treba za milijun stvari, a kada ga nema, život se igra na hard.

10. Grijalica

Spremate se život po koznakakvim stanovima, sa konznakakvim sistemima grijanja. Pouzdana grijalica poslužit će vam cijeli studentski vijek, a hladne pločice i tuširanje prije jutarnjeg predavanja u studenom više neće biti (toliki) problem.

10 najkorisnijih poklona za maturanta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap