Pretraga

Veće sveučilište objavilo slobodna mjesta na jesenskom roku, provjerite što još stignete upisati

A- A+

Jesenski rok upisa na studije je u tijeku. Učenici koji žele upisati fakultet mogu upisati studije na kojima je ostalo slobodnog mjesta nakon upisa u ljetnom roku. Kako bi olakšalo svojim budućim studentima, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavilo je popis slobodnih mjesta po studijima za upise na jesenskom roku. Provjerite koje studije još stignete upisati, ali i sve važne datume i radnje koje morate poduzeti.

Sveučilište Jurja Dobrile Pula

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavilo je broj slobodnih mjesta na njihovim studijima koje možete upisati na jesenskom roku | Foto: Sveučilište Jurja Dobrile Pula

Učenici koji žele upisati fakultet ove godine, a to nisu učinili u ljetnom roku, imaju još jednu priliku da ostvare svoj cilj. U tijeku je jesenski rok državne mature o čijim će rezultatima ovisiti upisi na mjesta na studijima koja nisu popunjena u prethodnom roku. Prijave za upis na studij u jesenskom roku su započele još u srpnju, a zatvaraju se 19. rujna u 13:59 sati.

Učenici trebaju obratiti pozornost i na iznimke od tog pravila. Studiji koji imaju dodatne provjere znanja mogu odrediti raniji rok zatvaranja rokova za upis. Kako bi olakšalo svojim budućim studentima, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli objavilo je sve važne rokove i informacije, kao i broj slobodnih mjesta na studijima koji se nisu popunili na ljetnom roku.

Što još možete upisati u Puli?

Najviše slobodnih mjesta ostalo je na Fakultetu ekonomije i turizma ‘Dr. Mijo Mirković’, na studijskim programima Primijenjene ekonomije te Poslovne ekonomije. Budući su studenti velik interes pokazali za dvopredmetni studij Japanskog jezika i kulture te Engleskog jezika i književnosti, koji su u ljetnom roku u potpunosti popunjeni. Na Filozofskom fakultetu u Puli, koje ih izvodi, ipak je ostalo nešto mjesta na drugim studijima.

Velik interes vlada i za Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti za čije je preddiplomske studije ostalo ukupno tek 61 slobodno mjesto. Na studijima Muzičke akademije ukupno je 19 slobodnih mjesta. Na studiju Znanost o moru kojeg izvodi Fakultet prirodnih znanosti tek je 4 slobodna mjesta, a 2 od toga su predviđena za studente iz Europske unije. Medicinski fakultet upisuje još samo 23 studenta na studij Sestrinstva, dok novi studij Dizajna i audiovizualne komunikacije, o čijem smo pokretanju nedavno pisali, upisuje još 26 studenta.

U dokumentu ispod pronađite cjelovit popis slobodnih mjesta na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli koje možete upisati u jesenskom roku. Ako vam se dokument ne pokazuje, ponovo učitajte stranicu.

Studije na visokim učilištima pulskog Sveučilišta možete prijaviti do 19. rujna, uz dvije iznimke. Riječ je o Muzičkoj akademiji u Puli na koju se možete prijaviti do 2. rujna te Sveučilišni studij Dizajn i audiovizualne komunikacije, na koji se možete prijaviti do 14. rujna. Oba studija traže dodatne provjere posebnih znanja, vještina i sposobnosti, a da biste im mogli pristupiti, morate se za njih prijaviti.

Prijave na Muzičku akademiju u Puli

Kako biste se prijavili, potrebno je ispunjenu prijavnicu poslati na e-mail adresu [email protected] ili ju dostaviti neposredno u Ured za studente i obrazovne programe na adresi Ronjgova 1, Pula. To možete napraviti zaključno do 2. rujna. Važno je znati da se prijave poslane zemaljskom poštom neće uvažiti.

promofija fet unipula

Promocija studenata FET-a | Foto: Sveučilište u Puli

Prijavni list za posebnu provjeru Muzičke akademije pronađite ovdje. Uz njega, pristupnik je dužan priložiti dokaz o uplati troškova u visini 250,00 kn. Detaljnije o posebnim provjerama pročitajte u Natječaju za upis studenata. Provjera znanja će se održati 9. i 10. rujna u prostoru Muzičke akademije u Puli. Raspored će biti objavljen na mrežnim stranicama Muzičke akademije i Sveučilišta. Dodatne provjere znanja se provode za svaki studij posebno. Sastoje se od pismenog te praktičnog dijela. Više o provjerama, kao i primjere zadataka, pronađite ovdje.

Akademija će rezultate dodatnih provjera objaviti 10. rujna. Žalbu na rezultate možete uložiti u roku od 24 sata. Konačni rezultati bit će unešeni u NISpVU do 11. rujna, a u slučaju netočnosti podataka, kandidati žalbu mogu predati Sveučilištu do 12. rujna. Žalba se podnosi isključivo elektronički, putem obrazaca koji će biti dostupni u sustavu NISpVU. Konačni rezultati bit će objavljeni 14. rujna.

Prijave na studij Dizajna i komunikacija

Prijavnicu za pristup posebnoj provjeri za sveučilišni studij Dizajn i audiovizualne komunikacije možete pronaći ovdje. Ispunjeni Prijavni list za dodatnu provjeru treba poslati Uredu za studente i obrazovne programe putem elektroničke pošte na [email protected] zaključno do 14. rujna 2022. godine u 23:59 sati.

Dodatna provjera za ovaj studij se ne plaća. Same provjere će se održati 15. rujna i to online. Raspored će pristupnicima biti dostavljen na mail. Provjera znanja održat će se u formi intervjua, a pristupnici trebaju imati spremnu i mapu radova.

Izdvojeni članak
šarene stolice u predavaonici na fakultetu

Još jedan sveučilišni grad dobio novi studij: Upisi već počeli, nastava kreće najesen

Upisi na studije pulskog Sveučilišta

Upisi za sve koji ostvare pravo studija na Sveučilištu u Puli započet će 22. rujna. Rasporedi upisa će biti objavljeni na web stranicama pojedinih visokih učilišta, stoga ih brucoši trebaju pratiti. Svi koji su ostvarili upis prilikom upisa dužni su podmiriti troškove upisa u visini od 300,00 kn. Sve informacije o upisima pronađite na web stranici Sveučilišta. Važno je za znati da pristupnici koji ne iskoriste ostvareno pravo upisa na upisnom roku u kojem su ga stekli, gube pravo upisa.


Tekst je nastao u suradnji Native studija portala srednja.hr i Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli