Pretraga

10 srednjoškolskih programa u Primorsko-goranskoj koje su upisali najbolji učenici

A- A+

Proteklog tjedna završen je ljetni upisni rok u srednje škole, a učenici s najviše bodova u Primorsko-goranskoj županiji birali su gimnazije. Ipak, na popisu programa koje su upisivali najbolji osmaši u toj županiji nalaze se i neki strukovni smjerovi.

Prva riječka hrvatska gimnazija| foto: http://gimnazija-prva-hrvatska-ri.skole.hr/

Prema podacima koje je objavio Središnji prijavni ured, u Primorsko-goranskoj županiji ostalo je 330 mjesta za jesenski rok upisa u srednje škole. Između početka prijava za taj rok i upravo završenog ljetnog roka odlučili smo provjeriti u koje su se to škole u PGŽ upisivali osmaši s najvišim prosječnim brojem bodova.

Prva na toj ljestvici je opća gimnazija Prve riječke hrvatske gimnazije, gdje upisani učenici imaju u prosijeku 79,02 boda. Prvi na ljestvici imao je čak 81,91 bod, a posljednji 76,22 boda. Na drugom mjestu se nalazi prirodoslovno-matematička gimnazija u Gimnaziji Andrije Mohorovičića u Rijeci. Prosječan broj bodova ondje upisanih učenika je 78,80 bodova. Na vrlo visoko, treće mjesto ugurao se jedan strukovni program, farmaceutski tehničar Medicinske škole u Rijeci. Ondje upisani učenici imaju prosječno 77,76 bodova, što je veći prosječni broj bodova upisanih u pojedine gimnazijske programe.

Osim ovog, na ljestvici programa PGŽ nalaze se još dva strukovna smjera, fizioterapeutski tehničar u istoj Medicinskoj školi te arhitektonski tehničar Građevinske tehničke škole Rijeka. Koji još programi čine ljestvicu škola koje su upisivali najbolji osmaši Primorsko-goranske županije, pogledajte u tablici koja slijedi.

Izvor: MZO

Više ovakvih tekstova čitajte na sljedećim poveznicama:

10 srednjoškolskih programa u Zagrebačkoj županiji koje su upisali najbolji osmaši

10 srednjoškolskih programa u Zagrebu koje su upisivali najbolji učenici

10 srednjoškolskih programa u Splitsko-dalmatinskoj koje su upisali najbolji učenici