Pretraga

Ako ‘uhodiš’ bivše partnere na Facebooku duže ćeš se oporavljati od prekida

A- A+

U vrijeme kad Facebooka nije bilo, prekidi su bili lakši za preboljeti. Ako se niste bacili u potragu za bivšim po kvartu, bilo je lakše prekinuti sve veze i nastaviti dalje sa svojim životom. Danas kad su gotovo svi prisutni na društvenim mrežama, ako ne izbrišeš bivšeg/bivšu s liste prijatelja, teže ćeš preboljeti prekid.


Izdvojeni članak

Facebook izaziva ovisnost sličnu onoj o alkoholu i drogama!

Prekidi su danas traumatičniji nego nekada, jer nam društvene mreže omogućavaju da ostanemo u doticaju sa bivšim partnerima i lako saznajemo što se događa u njihovom životu kojeg više nismo dio. Ako i nakon prekida ostaješ prijatelj s bivšima na Facebooku, teže ćeš zaboraviti na njih i preboljevanje će duže trajati.

Više od 900 milijuna ljudi dio su najpopularnije društvene mreže na svijetu, a čak trećina njih prati profile svojih bivših ljubavi, pokazalo je istraživanje. Istraživanje je proveo časopis ‘Cyberpsychology, Behavior and Social Networking’ na 464 osobe, a proučavali su negativni osjećaji, seksualni porivi, čežnja za bivšim partnerom i osjećaj neispunjenosti nakon prekida veze.

Izdvojeni članak

Kako preboljeti voljenu osobu u 5 koraka

– Ovo istraživanje pokazuje da je virtualni svijet odraz stvarnog života. Kao što u stvarnom životu kontakti s bivšim partnerima mogu ometati oporavak tako mogu i virtualni kontakti, tvrdi glavna urednica  časopisa Brenda Wiederhold.

Stoga, preporučamo da ne ‘stalkaš’ bivše na Facebooku, a protiv toga se najlakše boriti tako da jednostavno makneš osobu s liste prijatelja. Uhođenje preko zajedničkih prijatelja također je strogo zabranjeno, ukoliko želiš brže i lakše preboljeti prekid.