Pretraga

Anketa: Nećete vjerovati koliko je ljudi na nastavu došlo pod utjecajem droge

A- A+

Studentica VERNa koja je za vrijeme predavanja povukla lajnu, potaknula nas je da o problemu dolaska na nastavu pod utjecajem droge na našem portalu napravimo anketu. Mladi najčešće konzumiraju marihuanu, a potvrdio je to i znanstveno-istraživački projekt Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, koji je pokazao da je svaka peta osoba u Hrvatskoj od 15. do 24. godine u 2015. konzumirala marihuanu.

Trend dolaska na nastavu pod utjecajem droge još uvijek nije istražen u Hrvatskoj, a naša anketa pokazala je da je to učinila svaka peta osoba. Na pitanje Jeste li ikada došli na nastavu pod utjecajem droge? do trenutka objave ovog teksta odgovorilo je 3068 osoba.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Studentica VERN-a snimljena kako šmrče lajnu na predavanju

Odgovor Da kliknulo je više od 20 posto ljudi, što znači da je svaka peta osoba na nastavi bila pod utjecajem droge. Da nikad nisu koristili drogu pa došli na nastavu odgovorilo je preko 70 posto sudionika ankete.

Treći ponuđeni odgovor bio je “Ne sjećam se”. Tako je odgovorilo nešto više od 5 posto ispitanika.

Ovaj odgovor može biti posebno zabrinjavajući ako se anketirani ne sjećaju zato što su bili pod prevelikim utjecajem droge.

Kada smo postavili ovu anketu, pitali smo nekoliko studentica jesu li i zašto pod utjecajem opijata dolazile na nastavu, a njihove odgovore možete pročitati ovdje.

Screenshot