Pretraga

Biste li upali u popularne gimnazije? Probajte dobiti 8/8 na zadacima s prijemnog

A- A+

Početkom ovog tjedna započele su prijave u online sustav upisa u srednje škole, a 28. lipnja počet će i prijave srednjoškolskih programa. Još je od konca ožujka poznato kojih će osam zagrebačkih škola, mahom za upis smjera prirodoslovno-matematičke gimnazije, provoditi prijemne ispite. Izdvojili smo osam zadataka s ranije provedenog ispita za upis tog programa.

Ilustracija: Unsplash

Zbog velike navale učenika s prosjekom 5.0 neke su škole morale uvesti prijemne ispite. Ove godine prijemni provodi osam zagrebačkih škola, s time da za iste programe te škole međusobno priznaju prijemni. Primjerice, jedinstveni prijemni za program prirodoslovno-matematičke gimnazije međusobno priznaju sve škole koje provode prijemni za taj smjer.

U I. gimnaziji Zagreb prijemni je potrebno položiti i ako upisujete smjer opće gimnazije, kao i ako želite upisati smjer prirodoslovno – matematičke. Mi smo, pak, izdvojili nekoliko pitanja s prijemnog za taj drugi, prirodoslovno-matematički smjer, a možete ih pokušati riješiti u nastavku. Riječ je o ispitu iz 2022. koji je, uz rješenja, objavljen na web stranici škole.

Podsjetimo da će prema kalendaru upisa u srednje prijave srednjoškolskih programa započeti 28. lipnja i traju do 8. srpnja. Iznimka su upravo srednje škole koje za upis provode prijemni ispit, a za koji prijave završavaju već 1. srpnja.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Za rješenja kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.