Pretraga

Bliže se upisi u srednje: Njih skoro 40 predstavlja se osmašima na jednom mjestu

A- A+

Krajem ovog mjeseca započet će prijave u online sustav upisa u srednje škole, a od 28. lipnja počinje i prijava srednjoškolskih programa. Dio osmaša zna koji program želi upisati, ali ima i onih neodlučnih. Za sve takve osmaše iz Splita i okolice, ali i one koji žele više doznati o odabranoj školi, u subotu se organizira Dan srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije.

dan srednjih škola SDŽ

Dan srednjih škola | foto: Splitsko-dalmatinska županija

Manifestacija ‘Dan srednjih škola Splitsko dalmatinske županije’ na kojoj će se osmašima s juga predstaviti sve srednje škole održat će se u subotu, 18. svibnja od 9 do 14 sati. Točna lokacija je prostor Kazališnog trga – Trga Gaje Bulata, na platou ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu. Cilj je ovim putem učenicima dati sve korisne informacije na temelju kojih će moći  donijeti kvalitetnu odluku o nastavku svog obrazovanja.

Svoj štand imat će gotovo 40 škola

Kako je najavljeno iz Splitsko-dalmatinske županije, sve škole u županiji, njih skoro 40, imat će svoj štand te će u izravnom kontaktu učenicima davati informacije o nastavnom programu te načinima upisa u njihovu školu. O školama i njihovim programima govorit će učenici i njihovi profesori te će odgovarati na sva pitanja zainteresiranih osnovaca i roditelja o svemu što ih zanima prije upisa.

– ‘Dan srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije’ najbolja je prilika da se na jednom mjestu prikupi i usporedi sve važne informacije na osnovu kojih će učenici biti u mogućnosti donijeti konačnu odluku u koju će se srednju školu upisati. Što su to gimnazije, umjetničke škole, strukovne škole, tehničke škole, četverogodišnji i trogodišnji programi obrazovanja, kako se upisuje u srednju školu, kako do stipendije, kako provjeriti svoja znanja i vještine – sve informacije na jednom mjestu – Dan srednjih škola Splitsko dalmatinske županije, pozivaju iz županije.

Nakon prošlogodišnjih upisa u srednje škole, provjerili smo koje su srednjoškolske programe upisali učenici s najviše bodova u svakoj županiji. Kakvo je bilo stanje u Splitsko-dalmatinskoj, provjerite ovdje.

Izdvojeni članak
kalkulator bodova srednja.hr

Doznajte hoćete li upasti u željenu školu: Ažurirali smo kalkulator bodova za upis u srednju

Kako izračunati bodove i doznati sve o školi koju želite upisati?

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika. Kako ga koristiti pogledajte u videu na našem TikToku:

@srednja_hr Provjerite hoćete li upisati željenu srednju školu! #srednjaskola #skola #kalkulator #srednjahr #upisusrednju #fyp #foryoupage @komar989 ♬ BGM perfect for item description – Mi-on(みおん)

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.