Pretraga

Doznajte hoćete li upasti u željenu školu: Ažurirali smo kalkulator bodova za upis u srednju

A- A+

Naš kalkulator bodova najjednostavniji je način za provjeriti imate li dovoljno bodova za upis željene srednje škole. Uz to, na online predstavljanju škola možete pronaći informacije o svim školama koje vas zanimaju. Kalkulator bodova sad je osvježen najnovijim podacima s prošlogodišnjih upisa, a oba alata smo razvili u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija.

kalkulator bodova srednja.hr

Ažuriran je kalkulator bodova za upis srednje škole | Foto: srednja.hr

Upis srednje škole vrijeme je velikih promjena u životu svakog učenika. Kako bismo im olakšali donošenje važne odluke, u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija nastala su dva korisna alata: Kalkulator bodova za upis u srednje škole i Online predstavljanje škola.

Svi učenici koji već znaju koju školu žele upisati, uz pomoć Kalkulatora bodova mogu brzo doznati imaju li dovoljan broj bodova za upis. Ovaj alat pomaže vam preračunati prosjeke ocjena iz osnovne škole u bodove za upis.

Prošle godine naš Kalkulator je korišten 580.400 puta, što znači da je tisućama učenika pomogao pri prelasku iz osnovne u srednju školu. Sada je ažuriran pa tako možete doznati prosječne bodove potrebne za upis škole u zadnjih sedam godina.

Kako koristiti kalkulator?

Kako biste izračunali svoje bodove za upis, odaberite željenu školu i program kojeg planirate upisati. Pokazat će vam se prosječan, najmanji i najviši broj bodova s kojim su učenici upisivali taj program unazad sedam godina.

Screenshot: Kalkulator bodova za upis u srednju školu

Nakon toga unesite prosjeke ocjena iz pojedinačnih predmeta potrebnih za upis škole, kao i svoj ukupni prosjek. Potrebni su vam prosjeci od petog do osmog razreda. Odaberite ‘Izračunaj’ i kalkulator će vam pokazati broj bodova koji ostvarujete. Uz to, ispod ćete vidjeti i druge škole u vašoj okolini u koje biste se s vašim uspjehom mogli upisati.

Screenshot: Kalkulator bodova za upis u srednju školu

 

Kalkulatoru bodova pristupite ovdje.

Razriješite dileme pri upisu škole

Kalkulator bodova, kao i online predstavljanje škola razvili smo u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija. Županije su osnivači velikog broja škola u Hrvatskoj, stoga kontinuirano potiču jednako dostupno i kvalitetno obrazovanje i ulažu u odgojno-obrazovni sustav kroz regionalnu, nacionalnu, ali i europsku razinu, rekao nam je Danijel Marušić, predsjednik Hrvatske zajednice županija.

– Upravo zbog toga, Hrvatska zajednica županija godinama surađuje s portalom srednja.hr koji je razvio dva alata koji učenicima pomažu pri upisu u srednje škole, a to su Kalkulator bodova za upis u srednje škole i Online predstavljanje škola. Kalkulator bodova svake se godine ažurira informacijama s prošlogodišnjih upisa kako bi izračun bio što točniji, a virtualnom šetnjom srednjim školama možete prikupiti sve informacije na jednom mjestu te pretražiti željene srednje škole. Cilj je razriješiti dileme pri upisu u srednje škole i osigurati što mirniji nastavak školovanja, što je prvi korak prema profesionalnom razvoju svih učenika i budućih studenata, naglasio je Marušić.

Pogledajte predstavljanja škola u Hrvatskoj

Uz Kalkulator bodova, svi učenici koji još uvijek traže svoju buduću školu mogu koristiti Online predstavljanje škola. Riječ je o katalogu svih škola u Hrvatskoj po tipu škole ili gradu u kojem se nalaze.

Na predstavljanju škole pročitajte sve korisne informacije. Doznat ćete o njenoj povijesti, projektima na kojima sudjeluju, izvannastavnim aktivnostima i natjecanjima, kao i uvjetima upisa. Možete pogledati i fotografije i videa škola.

Online predstavljanje škola je prošle godine imalo preko 600.000 posjeta, a pristupiti mu možete ovdje.