Pretraga

Božinović odgovorio na pitanje o tome hoće li se u obrazovni sustav uvesti obvezne COVID potvrde

A- A+

Još je u srpnju premijer Andrej Plenković otkrio kako se razgovara o obveznom cijepljenju za zaposlenike nekoliko sektora, među kojima je i obrazovanje. Od te ideje se u međuvremenu odustalo, ali zaposlenici u sustavu zdravstva od 1, listopada morat će imati COVID potvrde. One se za sada neće uvoditi u obrazovni sustav, potvrdio je ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera civilne zaštite RH Davor Božinović.

Davor Božinović| screenshot: YouTube

Od 1. listopada svi djelatnici u zdravstvenom sustavu morat će imati COVID potvrde. Da je vrlo vjerojatno sljedeći potez njihovo uvođenje u sustav socijalne skrbi, danas je potvrdio ministar Davor Božinović. Za Media servis odgovorio je na pitanje i hoće li se one uvoditi za sektor obrazovanja.

– Mi razgovaramo o svemu, ali nisam siguran da se može u ovom trenutku nešto tako najaviti. Naravno da sve odluke koje donosimo, donosimo na temelju aktualne epidemiološke situacije, rekao je Božinović.

Izdvojeni članak
ivana pavić šimetin

Je li Capakovoj zamjenici netko naredio da pušta probne balone o cijepljenju djece?

Podsjetimo, COVID potvrdom dokazuje se da je osoba cijepljena cjepivom protiv bolesti COVID-19, odobrenim od strane Europske komisije, da je preboljela bolest COVID-19 11. dan od datuma prvog pozitivnog PCR testa ili da ima negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa.

Sustav obrazovanja spominje se u ovom kontekstu jer je još u srpnju premijer Andrej Plenković govorio kako se razmišlja o obveznom cijepljenju za tri sektora – zdravstvo, socijalnu skrb te obrazovni sustav. Školski sindikati pobunili su se protiv toga, tvrdeći kako bi obvezno cijepljenje moralo biti izbor pojedinca, a u međuvremenu se od te ideje odustalo.

Božinović odgovorio na pitanje o tome hoće li se u obrazovni sustav uvesti obvezne COVID potvrde
Share via
Copy link
Powered by Social Snap