Pretraga

Čitav razred završio u karanteni: Mariborski učenik pozitivan na koronavirus

A- A+

Nakon što je potvrđeno kako je jedan od učenika trećeg razreda Osnovne škole Ludvika Pliberška u Mariboru pozitivan na koronavirus, njegovi razredni kolege i učiteljica poslani su u karantenu. No drugi učenici i nastavnici i dalje će dolaziti u školu. Roditeljima i školarcima obratila se i ravnateljica.

foto: CDC za Unsplash

– Zbog sigurnosti i kako bismo sve umirili, odlučili smo da će razred učenika koji je pozitivan i njihova razrednica  biti u karanteni,  napisala je ravnateljica OŠ Ludvika Pliberška Lidija Todorović na stranicama škole.

Učenik trećeg razreda mariborske osnovne škole pozitivan je na koronavirus, potvrdio je slovenski Nacionalni institut za javno zdravlje.

Roditelji će dobiti upute

Izdvojeni članak

Izašle nove upute HZJZ-a za povratak u škole: Značajno povećan broj učenika po učionici, ukinute izjave

No kako piše slovenski Žurnal24, učenici i nastavnici koji nisu bili u doticaju s njegovim razredom normalno će nastaviti dolaziti u školu, odnosno neće ići u karantenu. Potvrdila je to i ravnateljica.

– Roditelji učenika koji će biti u karanteni uskoro će dobiti upute kako provoditi karantenu. Svi ostali učenici mogu pohađati školu, uz preventivne mjere, kao što je to bio slučaj do sada, istaknula je Todorović.

Roditeljima je napomenula kako nema razloga za brigu.

– Pratit ćemo sve upute i preporuke te ćemo se međusobno informirati, kao i do sada. Razumljivo je da smo svi zabrinuti jer se tek polako navikavamo na drugačiji način života i rada koji je prouzročio virusom i tako postao dio naše svakodnevice, poručila je ravnateljica.

Prvi slučajevi zaraze nakon više od mjesec dana

Poželjela je da svi zajedno uspiju prebroditi izazove te da se nada kako će sve proći u redu.

– Vodimo brigu o sebi i jedni o drugima i ostajemo zdravi, zaključila je Todorović.

Krajem svibnja je župan Maribora Saša Arsenovič jednostavno proglasio ‘kraj epidemije’. Slovenska tiskovna agencija tada je priopćila da je zadnja je zadnja zaraza bila 30. travnja, prenose Slovenske novice.

Uz učenika je, prema pisanju Žurnala24, zaražena i njegova majka.