Pretraga

Cooltura: CD kojeg vrijedi poslušati i knjiga koju vrijedi izbjeći

A- A+

Ove srijede s vama želimo podijeliti tri stvari: Novi album Pink koji vrijedi poslušati, film o Johnu Lennonu koji će vam možda otkriti nešto novo i knjigu Pali anđeo koja nas je razočarala. Zašto nas je knjiga razočarala i što je to toliko dobro oko novog studijskog albuma pročitajte u još jednoj Coolturi. 

media.justjared.com

Pink – nova kraljica popa

Ovog mjeseca Pink je definitivno kraljica popa. Njezin album The Truth About Love donosi sve ono zbog čega volimo Pink poput ‘catchy’ melodije, pomalo sarkastični stihovi i refreni od kojih svaki u sebi nosi određenu poruku. Nije čudo da je u nepunih mjesec dana The Truth About Love zasjeo na prvo mjesto Billboardove ljestvice. 

Ukoliko volite pop i glam rock pjesme s ovog albuma uglavnom će vas tjerati da klikate ”rewind”. A kako i ne bi kad vas kroz njih Pink tješi i hrabri, prekida stare ljubavi (Blow me One Last Kiss), poručuje kako i nju zbunjuje ljubav (The Truth About Love) i kako još uvijek vrijede dvostruka pravila za cure i dečke (Slut Like You). Zvuk je neka mješavina pjesama Kelly Clarkson i Katty Perry, a fanove bi dodatno moglo razveseliti gostovanje Eminema u Here Comes The Weekend i Lilly Alen u zaraznoj True Love koja bi uskoro mogla postati veliki hit.

Na kraju svega Pink je ostala vjerna sebi još uvijek piše, odnosno pjeva ono što misli. Pa makar se to nekome ne sviđalo. Zbog čega se isplati poslušati ovaj album.

vecernji.hr

Pali anđeo – priča o zabranjenoj ljubavi

Zavedeni donedavnom navalom vampira, vukodlaka i ostalih nadnaravnih bića bacili smo se u potragu za knjigom slične tematike. Pronašli smo Palog Anđela, prvu knjigu iz trilogije spisateljice Lauren Kate o učenicima popravne ustanove Mač i križ, i bacili se na čitanje.

Glavna junakinja je sedamnaestogodišnja Luce o kojoj na početku znamo jako malo. Nedavno je doživjela tragediju u kojoj je stradao mladić koji joj se sviđao, i sada optužena za njegovu smrt mora pohađati popravni dom Mač i križ. Udaljena od roditelja, okružena delikventima i zločestim profesorima utjehu pronalazi u druženju s novom prijateljicom, a boravak u Maču i križu postaje joj podnošljiviji nakon što se zaljubi u tajanstvenog Danijela.

Prvih sedamdeset stranica je loše napisano. Klišejizirane situacije, plosnati likovi i manjkavi opisi nisu nas previše zagrijali za ono što bi morala biti priča o zaljubljivanju u anđela. No ni Sumrak saga nije započela ništa bolje pa smo se nadali da će se popraviti ako nastavimo. O kako smo se prevarili. Ukratko ako u pomanjkanju knjiga ljubavne tematike nabasate na ovaj ljubić bilo bi bolje da ga preskočite.

Osim ako vas ne zanima zašto smo ga ovako ‘ogadili’. Ili bi ste iz prve ruke željeli vidjeti kako to izgleda kada autor knjige podcjenjuje čitatelja nudeći lošu verziju popularnih prethodnica.

Prikladno za: One koji ipak ne mogu odoljeti pričama o zabranjenoj ljubavi

John Lennon kao tinejdžer

Da je još uvijek živ John Lennon bi jučer proslavio svoj 72. rođendan. Ovaj mirotvorac i idealist koji je riječima: ,,Imagine all the people sharing all the world…”, pokušao podijeliti svoju viziju svijeta najpoznatiji je kao tvorac Beatlesa. Međutim manje su poznate činjenice poput onih da ga je odgojila teta, ili da je imao disleksiju. Prvi instrument koji je naučio svirati bila je harmonika, a cijelog života obožavao je mačke.

Za fanove: Ako vas zanima više o Johnu Lennonu i njegovim mladim danima preporučamo vam film Nowhere Boy u kojem upoznajete Johna kao adolescenta. Kakav je bio kao tinejdžer, tko je na njega utjecao i što je bilo prije Beatlesa doznat ćete u ovom filmu temeljenom na biografiji koju je napisala Lennonova polusestra Julia Baird. Nowhere Boy je na IMDb-u ocijenjen sa solidnih 7.1/10, a je li zaista toliko zaslužio prepuštamo vama na odluku.