Pretraga

Deblji smo nego što mislimo

A- A+

Na svijetu je sve više pretilih osoba, bilo zbog tjelesne neaktivnosti ili konzumacije nezdrave i brze hrane. U Britaniji je provedena studija Zdravstvenog i informacijskog centra kojom se došlo do rezultata kako žene i muškarci misle za sebe da su mršaviji nego što doista jesu. Također su zaključili kako skoro polovica roditelja svoju pretilu djecu smatraju djecom normalne težine.

U Britaniji je provedena studija Zdravstvenog i informacijskog centra koja je pokazala kako su odrasle osobe deblje nego što misle, ali i da roditelji na svoju pretilu djecu gledaju kao na djecu normalne tjelesne težine. U današnje vrijeme skoro dvije trećine odraslih imaju prekomjernu težinu, a petina djece je pretila već u osnovnoj školi, prenosi Daily Mail.

U provedenoj studiji je sudjelovalo oko 8 600 odraslih i 2 000 djece koji su prije vaganja morali riješiti upitnik u kojem su procjenjivali svoju realnu težinu.

Izdvojeni članak

Poslovi koji vas debljaju


www.banjalukain.com

Rezultat je pokazao kako su žene nešto nerealnije od muškaraca u ocjenjivanju svog fizičkog izgleda, no žene u tridesetim godinama su najoptimističnije jer misle kako imaju oko dva kilograma manje nego što je njihova stvarna težina. Muškarci pak u prosjeku oduzimaju sebi jedan kilogram, objasnili su istraživači.

– Zbog društvenog pritiska i ideala vitkosti ljudi zbog želje da budu mršaviji sami počinju vjerovati da to i stvarno jesu, izjavila je voditeljica studije, psihologica Andrina McCormack.