Pretraga

Dječak tvrdio da su ga dvojica tinejdžera zavezala za stup, policija kaže kako za to nema dokaza

A- A+

Nakon što je majka dječaka s područja Splita na Facebooku tražila čovjeka koji je pomogao njenom sinu, nakon što su ga navodno dvojica tinejdžera zavezala za stup, policija je provela kriminalističko istraživanje. Utvrdili su kako ne postoje dokazi o takvom djelu. Ovaj slučaj došao je nakon snimke maloljetnice koju su vršnjakinje verbalno i fizički maltretirale i to objavile na društvenim mrežama.

u pozadini split crno bijelo, naprijed policijska plava rotirka u boji

Foto: Unsplash | Canva

Vijest o navodnom vezanju dječaka za stup na području Splita došla je ubrzo nakon slučaja vršnjačkog nasilja nad maloljetnicom iz Splita, čiji se video verbalnog i fizičkog zlostavljanja od strane njenih vršnjakinja proširio društvenim mrežama. I dok je u slučaju zlostavljanja maloljetnice došlo do uhićenja i podizanja optužnice, u slučaju dječaka policija je utvrdila kako ne postoje dokazi koji bi podupirali ono što je dječak tvrdio.

– Policijski službenici su proveli veliki broj mjera i radnji kako bi utvrdili činjenice i prikupili dokaze. Iz prikupljenih informacija i dokaza nismo potvrdili točnost opisanog događaja, obavijestili su nas iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Izdvojeni članak
grad split crno-bijelo riva

Policija istražuje još jedan slučaj vršnjačkog nasilja u Splitu: Dječaka zavezali za stup?

Podsjetimo, majka dječaka koji je tvrdio da su ga dvojica tinejdžera zavezala za stup i zalijepila mu usta, na Facebooku je tražila čovjeka koji je navodno pomogao njenom sinu.

– Posebno veliki izazovi stavljeni su danas pred roditelje, da odgoje samosvjesno, sretno i otporno dijete, a koje će pri tome biti empatično i osjetljivo za druge ljude. Djecu trebamo osnaživati i učiti samosvijesti što većina roditelja danas zna i radi, ali nažalost, pojedini roditelji zaboravljaju i na ovaj drugi dio odgoja, onog koji je prosocijalan i usmjeren na druge ljude i zajednicu i fokusirani su samo na zadovoljenje potreba ili želja svom djetetu. Zaboravljaju da djecu treba učiti i prosocijalnom ponašanju u zajednici s drugim ljudima na način da druge cijenimo i poštujemo, da vodimo računa o njihovim ljudskim pravima i potrebama, a ne sam svojim, poručila je pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević za naš portal, a njenu cijelu reakciju na sve češće slučajeve vršnjačkog nasilja možete pročitati na ovoj poveznici.