Pretraga

Djevojka (20) poginula u strašnoj nesreći: Usmrtio ju mladić bez vozačke dok je pretjecao preko pune trake

A- A+

Sinoć se nedaleko Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu dogodila stravična prometna nesreća u kojoj je život izgubila 20-godišnja djevojka. Na nju je, u pretjecanju preko pune trake, naletio 21-godišnji mladić. Upravljao je Hondom za koju nije imao dozvolu.

policija automobil kombi

Ivan Klindić www.ivanklindic.info

Sinoć se nekih pola sata nakon ponoći na Jarunskoj cesti nedaleko Studentskog doma Stjepan Radić dogodila stravična prometna nesreća u kojoj je život izgubila 20-godišnja djevojka.

Vozio bez dozvole, pretjecao preko pune trake

Kako javlja zagrebačka policija, nesretna je djevojka prelazila cestu na zebri kada je na nju naletio motocikl marke Honda imotskih registarskih oznaka. Motociklom je upravljao 21-godišnjak koji, kako navode iz policije, još nije imao dozvolu za upravljanje vozilom te kategorije.

U trenutku stravičnog događaja mladić se Hondom južnom kolničkom trakom Jarunske ulice u smjeru sjeveroistoka. U pretjecanju preko pune trajke naletio je na 20-godišnju pješakinju, a za vrijeme vožnje na glavi nije nosio zaštitnu kacigu. Imao je i 20-godišnjeg putnika sa sobom koji također na glavi nije imao kacigu. Nakon naleta, javlja policija, u nekontroliranom je kretanju vozač prešao preko južne kolničke trake te je izletio izvan kolnika, naletio na rubni kamen te u stup javne rasvjete. Od posljedica prometne nesreće pješakinja je preminula te je njezino tijelo prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Vozač je teško ozlijeđen, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC Sestre Milosrdnice gdje je i zadržan na liječenju.

PODNESENA KAZNENA PRIJAVA

Očevid prometne nesreće obavila je zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu uz asistenciju ekipe za očevide. Nakon obavljenog očevida, protiv 21-godišnjeg vozača podnesena je kaznena prijava Državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227., stavak 1., 2. i 6., Kaznenog zakona Republike Hrvatske.

Studenti izrazili sućut preminuloj djevojci

Stanari gore spomenutog studentskog doma nedaleko kojeg se prometna nesreća i dogodila, odlučili su se večeras skupiti kod kipa Stjepana Radića i odati počast preminuloj djevojci.

– Vjerujem da većina vas zna što se sinoć dogodilo nažalost. Imao sam na umu ako je to ikako moguće da se večeras nađemo u što većem broju da zapalimo svijeću kao znak podrške obitelji i spomen mlade djevojke, koja je nažalost noćas izgubila život. Okupljanje bi bilo oko 20:30h kod kipa St. doma S. Radić, predložio je na društvenim grupama jedan student, a brojni su ga kolege u tome podržali.

Sućut je obitelji i bližnjima na društvenim mrežama izrazio i Studentski zbor, temeljno predstavničko tijelo studenata zagrebačkog sveučilišta, a potom i pozvao sve da se okupe u što većem broju kod kipa Stjepana Radića te zapale svijeću.

– Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu izražava iskrenu sućut obitelji, prijateljima i kolegama prerano preminule kolegice. Pozivamo kolege da se danas okupe u 20:30 h kod kipa u SN Stjepan Radić i zapale svijeću u znak solidarnosti i podrške.Osuđujemo obijesnu vožnju i apeliramo na sve da budete oprezniji, poštujete znakovna pravila kako bismo svi zajedno živjeli sigurnije.

https://www.facebook.com/sz.unizg/posts/3910558449053485