Pretraga

Neke od njih imale su tek 14: ‘Silovao me dok sam spavala, samo mi je donio pilulu za dan poslije’

A- A+

Iako je rekla ne, on je samo nastavio. Nije htjela seks, ali bojala ga se, pa bi pristala, no cijelo bi vrijeme plakala. Nije ni znala da su se seksali. Silovao ju je dok je spavala, a saznala je tako što joj je ujutro donio pilulu za dan poslije. To su samo neka od šokantnih iskustava koje su djevojke i žene podijelile na društvenim mrežama nakon što ih je Grof Darkula, popularan profil koji prati socijalno važne teme, pozvao da podijele iskustva sa seksualnim nasiljem u vezi.

učenica/studentica

Foto: Unsplash

Iskustva su, suvišno je to uopće i govoriti, teška i mučna. No, ona su realna i iza svakog od njih stoji žena. Možda netko koga poznajemo, netko iz našeg susjedstva, prijateljica iz djetinjstva, kolegica. Zasigurno, puno ih je više nego što to statistika bilježi, jer tek 1 od 10 silovanih žena, uslijed stigme, straha, sekundarne viktimizacije, prijavi svojeg silovatelja. Iako su vam cijeli život brujali o tome kako se treba paziti stranaca, kada govorimo o silovanju i seksualnom zlostavljanju, trebamo se osvrnuti na one najbliže. Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), 1 od 4 žene kroz svoj će život u nekom trenutku doživjeti fizičko i/ili seksualno nasilje od svojih partnera. Opet, jako će mali postotak njih to i službeno prijaviti.

No, o tome se, zahvaljujući profilima poput Grof Darkula, influencera i kreatora koji otvaraju prostor za to, puno više i puno javnije priča nego ikad ranije. Jučer i danas stotine su žena i djevojaka podijelile svoja zaista mučna iskustva sa seksualnim zlostavljanjem i silovanjem; od dečkiju koji su ih nagovarali na seks pa sve do onih koji su ih silovali dok su spavale. Neke od njih imale su tek 14 godina kada su doživjeli zlostavljanje od svojih partnera. Prićama tih djevojaka i žena danas i mi dajemo prostor.

‘Ako sam odbila, premlatio bi me’

Neke od djevojaka doživljavale su i fizičko i seksualno zlostavljanje od svojih bivših dečkiju. Jedna je tako ispričala priču o svom partneru koji ju je često tjerao da ga analno zadovoljava.

– Bivši me tjerao da ga analno zadovoljavam, ako sam odbila, premlatio bi me i govorio da se nitko na mene i moju energiju nikad neće uzbudit. Nakon toga bi to morala radit, svaki put sam plakala i doživljava emocionalni slom, dok bi me on gledao s osmijehom na licu i govorio ‘vidiš ljubavi da si bolesna ko i ja’, stoji u iskustvu jedne od žena koje je Grof Darkula podijelio na svojim storijima.

Česte su priče i prvih ljubavi, u ranim tinejdžerskim godinama, kada su dečki forsirali svoje djevojke na seksualni odnos. Bez obzira na to što su jasno dale do znanja da nisu spremne, oni bi nastavljali.

– Prvi ‘dečko’ s kojim sam bila kad sam imala 14 godina me konstantno forsirao na odnos, u momentu kada bih rekla da nisam spremna krenuo bi sa pričama svi to rade, normalno je itd. U jednom momentu kada smo se bili našli kod njega kada je to spomenuo, krenula sam izaći iz stana, ali mi je zaključao vrata i jedva sam uspjela popričati s njim da me pusti van. Na kraju je ipak došlo do toga godinu dana nakon, iako i dalje nisam bila spremna, jer sam zbog različitih emotivnih manipulacija popustila. Tjedan dana nakon što se to dogodilo je prekinuo sa mnom govoreći da sam premlada i neiskusna, prepričala je druga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grof Darkula (@grofdarkula)

Silovala ga na tulumu kad je bio pijan

Jedna od vjerojatno najgorih priča koje smo pročitali na profilu Grofa Darkule je ona djevojke koju je dečko silovao dok je spavala. Saznala je tako, ispričala je, što joj je dan kasnije donio pilulu za dan poslije. Premda iskustava gdje su žene silovale muškarce nije bilo u izobilju, jedna od ovih priča podsjeća da, iako društvo to često ignorira, i muškarci mogu biti žrtve seksualnog nasilja i silovanja.

– Mojeg prijatelja je silovala djevojka na nekom partyju kad je bio pijan iako izričito nije htio odnos zato što je tada imao 16 godina, a ona 18. Iskoristila ga je, a on je i dalje nesiguran zbog toga, ispričali su prijatelji dečka koji je bio žrtva silovanja.

Seksualno zlostavljanje i ucjenjivanje ne staje ni u braku, ni kad su djeca u priči, što pokazuje i još jedna priča žene koju je može ucjenjivao djetetom ako ne bi ispunila njegove zahtjeve.

– Prijeti mi ucjenjivanjem i oduzimanjem djeteta, kada ne želim imati spolne odnose sa njime, napisala je jedna žena.


‘MA ZAJEBI TI TO’

– Moj prvi put (17 g) bio je bez pristanka. Eksplicitno sam rekla tadašnjem dečku da se ne želim seksati, nisam se ni dvoumila nego sam točno znala da ne želim i točno sam to razgovjetno i rekla, on je na to rekao ‘ma zajebi ti to’ i doslovno me izje*ao od iza da se ni ne snađem. Kasnije mi je rekao da ne bi nikad sa mnom spavao da nisam bila nevina. Pišem ovo jer mi je jako dugo trebalo da shvatim kako nešto može biti seksualni prijestup čak i kad je uključena osoba dečko/partner. Voljela bih da me je netko i na to upozorio, stoji u jednom od mučnijih iskustava koje je Grof podijelio na svojim storijima.


Ovo je samo djelić iskustava koje su žene i djevojke podijelile na društvenim mrežama. Sve ih na jednom mjestu možete vidjeti na profilu Grofa Darkule (@grofdarkula).