Pretraga

Poznata tiktokerica stradala u stravičnoj nesreći, nije joj se otvorio padobran: Imala je tek 21 godinu

A- A+

Tanya Pardazi, 21-godišnja zvijezda na TikToku, preminula je nakon stravičnog pada s visine od 1.200 metara. Skakala je s padobranom koji se nije otvorio.

@ctvnewstoronto Friends say 21-year-old university student Tanya Pardazi died on Saturday while completing her first solo #skydive. #ctvnews #ctvnewstoronto #ctvtoronto #news #explore #foryou #fy #Innisfil #toronto #fatalaccident #soloskydiving #universityoftoronto #uoft ♬ News program background music “Elegance”(1103222) – LEOPARD

Tanya Pardazi, 21-godišnja tiktokerica iz Kanade koju je na toj platformi pratilo oko 100 tisuća ljudi, izgubila je život u stravičnoj nesreći. Po prvi je put sama skakala, a padobran se nije otvorio. Njeno tijelo pretrpjelo je udarac u tlo nakon slobodnog pad s visine od preko 1.200 metara. Odmah je prebačena u bolnicu u Torontu, no zbog težine zadobiveih ozljeda, liječnici joj nisu mogli pomoći. Proglašena je mrtvom.

Padobran se trebao sam otvoriti?

Sama nesreća dogodila se u subotu poslijepodne, još 27. kolovoza, no strani su mediji danas počeli objavljivati detalji pogibije mlade TikTok zvijezde. Nekoliko medija, kako kanadskih, tako i američkih te britanskih ističe jednu dubioznu okolnost. Pardazi je, naime, pohađala tečaj za slobodni skok s padobranom.

– Na ovom tečajhu naučit ćete osnove koje su vam potrebne da prvi put sami skočite. Učit ćete o svojoj opremi, kako izaći iz aviona, kako postaviti tijelo u skoku, kako kontrolirati paddobran, kao i protokol u hitnim slučajevima. Ako bude dobro vrijeme, prvi ćete skok s padobranom, doživjeti već to poslijepodne, stoji na stranicama Skydive Toronto, gdje je Pardazi pohađala tečaj.

Nakon, dakle, jednog dana ‘zemljane’ edukacije, Pardazi je, po ovim informacijama, dobila priliku za solo skok s padobranom. Taj solo skok, naglasimo, ipak je nešto drugačiji od onih na koje se odvaže profesionalci s dugogodišnjim iskustvom u ovom ekstremnom sportu.

– Ovaj tečaj uključuje skok s padobranom s 1.200 metara. Uz pomoć jumpmastera iz aviona ćete izaći zakačeni za statičnu liniju koja će otvoriti vaš padobran tijekom pada koji traje do 5 sekundi. Kontrolni instruktor na tlu davat će vam upute preko radija kako navigirati padobranom do područja na tlu gdje trebate sletjeti, stoji na stranicama tvrtke Skydive Toronto.

Kažu da je prekasno otvorila padobran

Nakon pogibije mlade tiktokerice Skydive Toronto izdao je priopćenje za javnost u kojem objašnjavaju što se dogodilo tog kobnog subotnjeg poslijepodnove. Prema njihovoj verziji priče, Tanya Pardazi, odnosno kako oni navode, njihova 21-godišnja polaznica programa skoka s padobranom, nije na vrijeme otvorila padobran.

Konkretno, naveli su da u trenutku kada je povukla okidač za otvaranje padobrana, već je bila prenisko i nije bilo dovoljno vremena da se padobran pravilno napuše i sigurno ju spusti na tlo. Istaknuli su kako ih je jako pogodio ovaj događaj te da već preko 50 godina usavršavaju svoj program za skakače.