Dođite na tribinu portala srednja.hr ‘Nasilje u školama’ u ZKM-u

Portal srednja.hr organizira serijal tribina u ZKM-u pod nazivom „Kazalište i mladi“. Prva tribina održat će se 28. siječnja 2019. u 18h pod nazivom “Nasilje u školama”.

Krajem prošle godine jedna od aktualnijih tema u svijetu obrazovanja bila je nasilje u školama. Nakon što su nastavnici progovorili o neprimjerenom i nasilnom ponašanju učenika pod nastavom, javili su se i učenici sa svojim pričama. U nekoliko dana društvene mreže bili su preplavljene raznim svjedočanstvima, a reagiralo je i Ministarstvo znanosti i obrazovanja s prijedlogom novog Pravilnika koji bi to nasilje trebao spriječiti.

Reakcije učenika i nastavnika pokazale su kako je nasilje u školama očito problem o kojem se do sad nije govorilo dovoljno. Kako nastavnici, tako i učenici imaju iskustva s različitim neprimjerenim ponašanjima u školama, a čini se da pronaći rješenje za ovaj problem nije toliko jednostavno.

Jesu li mjere koje trenutno postoje u školama dovoljno učinkovite za smanjenje broja takvih incidenata? Je li problem nasilja u školama samo mali dio puno većeg problema? Na koji način kao društvo možemo utjecati na rješavanje problema nasilja?

Sudionici:

Maja Vukmanić Rajter – socijalna pedagoginja – Hrabri telefon

Sara Čorak, pedagog – pedagoginja Industrijsko strojarske škola Zagreb

Dario Somek – učenik I. razreda Industrijsko strojarske škole Zagreb

Josipa Lukić – učenica II. razreda Škole za medicinske sestre Vrapče

Mirjana Kozina – profesorica stručnih predmeta Škole za medicinske sestre Vrapče

 

Moderator: Marko Matijević

Tribina će se održati u Zagrebačkom kazalištu mladih u dvorani Polanec, 28. siječnja 2019. s početkom u 18h.

Pozivamo vas da dođete u što većem broju!

Facebook event na linku.

________________________________________

Svakog mjeseca održat će se jedna tribina u serijalu „Kazalište i mladi“ u kojem ćemo otvoriti neku od  tema usko povezanih s mladima, o kojoj još nitko nije pričao na ovakav način. Želimo razgovarati, čuti različita mišljenja i doći do konstruktivnih rješenja. Pobrinut ćemo se da sudionici tribina budu dobro uključeni u teme o kojima ćemo razgovarati, a da rasprava nikada ne bude dosadna. Serijal tribina organiziramo u suradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih.

One comment

  1. Nasilje u naše domove donose mediji, preko TV-filmova, negativnog ponašanja sabornika, naklapanja, što bi bilo kad bi bilo…. U medijima nedostaje kulture, više pozitive: pjesme,znanosti,pozitivnih rezultata, uspješnih ljudi: učenika, studenata, sportaša, običnih radnika,jezične edukacije,(učenje stranih jezika za malu djecu od par minuta s “crvenim nosovima” umjesto nasilnih crtiča)…,ŽIVEĆI VANI UOČILA SAM DA SU NAŠI MEDIJI AGRESIVNI i izazivaju nervozu i nelagodu.Ovisnost, koja je fascinirana nasiljem, u filmovima, igricama nije bezazlena .Ti ljudi žive to nasilje.Konfliktne ljude,anarhiste, koji potiču mržnju ne treba isticati u medijima, jer nisu niti sebi primjer. Hvala .

Odgovori