Pretraga

Svaki izlazak je isti? Studenti savjetuju – promijeni rutinu i dođi u kazalište!

A- A+

Mnogo je načina na koje možeš odmoriti od fakultetskih obveza i riješiti se stresa. Jedan od njih, iako ne toliko popularan među mladima danas, je odlazak na dobru predstavu u kazalište.

Foto: eStudent

Zagreb je grad s bogatom kulturom i umjetnošću. Brojna zagrebačka kazališta nude zainteresiranima velik broj raznovrsnih, kvalitetnih predstava koje izvode profesionalci glazbene, plesne i glumačke scene. Bila bi šteta provesti tri do pet (ili više) godina studiranja u glavnom gradu i ne iskoristiti prilike koje ti nudi, zar ne?

Stoga smo pripremili popis kazališta u kojima možeš ostvariti studentski popust i uživati u kvalitetnim izvedbama najboljih hrvatskih i svjetskih glumaca, plesača i glazbenika!

1. Hrvatsko narodno kazalište

Bez obzira na to je li te oduvijek privlačila umjetnost ili se tek sada odlučuješ za nešto novo, HNK ne smiješ zaobići! Srećom, na sve balete, drame i opere u Hrvatskom narodnom kazalištu, studenti mogu ostvariti čak 30% popusta uz predočenje iksice na blagajni kazališta. Radno vrijeme blagajne te raspored i ponuđeni repertoar možeš pronaći na službenoj stranici kazališta.

2. Kazalište Kerempuh

Od 1964. godine pa sve do danas, mnoga su poznata djela bila prikazivana u kazalištu Kerempuh. Ono što ga čini jedinstvenim jest da je ono satiričko kazalište, jedinstveno u Hrvatskoj i u regiji. Predstave koje se danas prikazuju osvrću se na relevantna društvena pitanja, ali kroz suvremenu satiru. Ulaznicu za studente možeš nabaviti po prihvatljivoj cijeni od 8 eura uz predočenje iksice na blagajni kazališta. Radno vrijeme blagajne te raspored i ponuđeni repertoar možeš pronaći na službenoj stranici kazališta.

3. Kazalište Komedija

Zagrebačko gradsko kazalište Komedija poznato je po svojim glazbenim i dramskim predstavama. Do danas je prikazano oko 13 tisuća predstava, od kojih više od 300 poznatih naslova. Među najpoznatije ubrajaju se mjuzikl Jalta, Jalta, opereta Zemlja smiješka, komedija Probudi se, Kato te rock-opera Grička vještica. Ukoliko želiš pogledati neku od predstava prikazivanih u tjednima koji dolaze, posjeti službenu stranicu kazališta na kojoj možeš pronaći radno vrijeme blagajni te raspored i ponuđeni repertoar. Studentski popust od 20% na dvije ulaznice možeš ostvariti također uz predočenje iksice na blagajni kazališta.

4. Gavella

Gradsko dramsko kazalište Gavella osnovano je 1953. godine kada se okupila skupina mladih glumaca i redatelja, “pobunjenika” iz Hrvatskog narodnog kazališta, pod vodstvom dr. Branka Gavelle. Danas u Gavelli možeš pogledati raznovrsne predstave u izvedbi poznatih hrvatskih kazališnih glumaca od kojih su ti neki možda poznati i s malih ekrana. Repertoar i raspored svih predstava možeš pronaći na službenoj stranici kao i radno vrijeme blagajni na kojima, uz predočenje iksice, možeš kupiti ulaznicu po cijeni od 8 eura.

5. ZKM

Zagrebačko kazalište mladih nalazi se u Teslinoj ulici, u samom centru grada. Misija i vizija ovog kazališta su usmjeriti se na mladu publiku i mlade umjetnike u motivaciji za kritičko razmišljanje o društveno relevantnim pitanjima i problemima današnjice, ali kroz umjetnost. Ukoliko o današnjim temama želiš čuti nešto izvan vijesti i medija, ulaznicu za studente možeš nabaviti po prihvatljivoj cijeni od 9 eura uz predočenje iksice na blagajni ZKM-a. Radno vrijeme blagajne te raspored i ponuđeni repertoar možeš pronaći na službenoj stranici kazališta.

6. Akademija dramske umjetnosti 

Za one studente koji su malo fleksibilniji s vremenom, a slabiji s budžetom – ADU svakog semestra ima po nekoliko besplatnih izvedbi otvorenih za čitavu javnost. Na taj se način provode ispiti za studente i studentice glume, režije, produkcije itd., a većina predstava izvodi se čak tri puta, većinom tri večeri za redom. Za informacije o nadolazećim ispitima pratite društvene mreže ADU, ali budite spremni na brzu organizaciju vremena!

Saznaj više! 

Za dodatne informacije o eSTUDENT projektima posjeti našu web stranicu ili nas pronađi na društvenim mrežama – Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok i YouTube. Prijavom na naš newsletter redovito ćeš primati obavijesti o aktivnostima Udruge.