Pretraga

Dokazano: Einstein je bio genijalac zbog urođene deformacije mozga

A- A+

Nakon više desetljeća spekuliranja i nagađanja napokon je otkriven razlog genijalnosti Alberta Einsteina. Profesorica antropologije Dean Falk utvrdila je da su neki djelovi Einsteinovog mozga, poput ovojnice te čeonog i tjemenog režnja prilično posebni te da su te deformacije zaslužne za njegove specifične načine povezivanja.

Um Alberta Einsteina enigma je koju znanstvenici diljem svijeta žele shvatiti već desetljećima te dokučiti kako je moguće da je problematičan dječak s brojnim problemima u školi postao jedan od najvećih umova 20. stoljeća. To je navodno pošlo za rukom antropologinji sa Sveučilišta na Floridi Dean Falk koja tvrdi da je otkrila tajnu mozga velikog Alberta.

Prema navodimai Daily Mail,a ona je slike Einsteinovog mozga nastale neposredno nakon njegove smrti usporedila s fotografijama 85 drugih ljudskih mozgova te došla do zanimljivih zaključaka. Naime, iako se spekuliralo da je tajna u veličini i asimetriji njegova mozga, Falk tvrdi da po tim kriterijima Einsteinov mozak nije poseban, ali da ga nešto drugo odvaja od svih ostalih.

– Veličina i oblik su bili normalni, no pojedini su djelovi, poput moždane ovojnice, čeonog, tjemenog i zatiljnog režnja, prilično neobični, zaključila je profesorica Falk te je zaključila kako smatra da je to omogućilo neurološke impulse zaslužne za napredan način zaključivanja kakav je krasio ovog genija.