Pretraga

Znanstvenici tvrde da smrt ne postoji, nego da je riječ samo o našoj iluziji

A- A+

Smrt je oduvijek bila najveća enigma ljudskog roda koju još nitko nikada nije uspio shvatiti, niti doći do bilo kakvog valjanog zaključka što se događa s nama kada umremo. Bilo da mislite da smrću u potpunosti završava ljudsko postojanje ili smatrate da postoje raj i pakao, svakako za nijednu tezu nemate dokaza, barem ne dok ne umrete. A koliko je poznato, još se nitko nije vratio da bi nam rekao što nas čeka kada napustimo ovaj svijet. Jedino sigurno je da nas smrt sve čeka. No, nova znanstvena teorija čak i tu tezu dovodi u pitanje.

http://eofdreams.com/photo/death/04/

Znanstvenici navode da smrt nije konačna kao što mislimo, a doktor Robert Lanza, glavni znanstvenik te direktor tvrtke ‘Advanced Cell Technology’ (ACT) i docent na Institutu za regenerativnu medicinu na Medicinskoj školi Sveučilišta Wake Forest, na svojoj web stranici objašnjava zašto je to tako.

Izdvojeni članak

Objavljene posljednje riječi koje je zapisao veliki Marquez prije smrti

Postoji beskonačan broj paralelnih svjetova

Lanza koji je uveo i novu znanstvenu teoriju biocentrizma prema kojoj postoji beskonačan broj paralelnih svjetova, tvrdi da se sve što se ikad moglo dogoditi uistinu i događa u nekom od tih svjetova. Teoriju biocentrizma podupire i takozvana interpretacija brojnih svjetova prema kojoj svaki događaj u načelu predstavlja po jedan svemir, odnosno svijet. Primjerice, ako se na raskrižju dvoumite hoćete li skrenuti lijevo ili desno, iako mislite da ste odabrali na primjer lijevo, u nekom od paralelnih svjetova ste skrenuli i desno.

Svi ti paralelni svjetovi postoje istovremeno, no smrt ne postoji niti u jednom. Ako znamo da se energija nikad ne gubi, da je neuništiva te da samo prelazi iz jednog oblika u drugi, znači da niti životna energija ne može nestati. Pitanje je što se s njom događa, je li i životna energija samo prelazi iz jednog oblika u drugi? Lanza zaključuje da iako će naša materijalna tijela biti uništena, onaj subjektivni osjećaj življenja je tek energija od 20 vati koja dopire iz mozga.

Izdvojeni članak

Izašla UN-ova lista najopasnijih zemalja svijeta: U Latinskoj Americi smrt na svakom koraku

Eksperiment dokazao tvrdnje znanstvenika

Tome u prilog idu i rezultati poznatog eksperimenta s dvostrukim prorezom. Znanstvenici promatraju česticu koja mora proći kroz dva proreza u barijeri i koja odabire kroz koji će proći. Međutim, kada ne promatraju česticu, ona se ponaša poput vala i istovremeno može proći kroz oba proreza.

Dakle, čestica mijenja svoje ponašanje ovisno o tome promatra li je se, što ne zvuči baš uvjerljivo obzirom da znamo da čestice nemaju svoju volju. Zaključak je da stvarnost zaista ovisi samo o našoj percepciji, te da nije objektivna. Ona se kreira u našim glavama. Ovime je dokazano kako vrijeme nije linearno kao što mislimo, već služi isto kao i prostor, kao odrednica ili okvir u kojem kreiramo svoje stvarnosti.

Izdvojeni članak

Sve smrti iz ‘Game of Thrones’ na jednom mjestu

– Sve što trenutno vidimo i doživljavamo zapravo je vrtlog informacija proizvedenih u našem mozgu, a vrijeme i prostor samo su sredstva pomoću kojih ujedinjujemo sve te informacije unutar istog okvira, ističe Lanza.

Ova otkrića bitna su jer nam dokazuju da živimo u bezvremenskom i besprostornom svijetu u kojem smrt ne postoji, a poznata rečenica Alberta Einsteina svakako ide u prilog ovoj teoriji: ‘Moj je stari prijatelj otišao s ovog čudnog svijeta malo prije mene. To ne znači ništa. Ljudi poput nas shvaćaju da je razlika između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti zapravo samo jedna tvrdoglavo uporna iluzija.’

Možda je ova teorija ustvari ‘Kamen mudraca’ ili ‘Sveti gral’ za kojima toliko dugo ljudski rod već traga.